Acnee de la steroizi

Acneea este unul dintre primele si cele mai frecvente efecte secundare ale steroizilor (atentie! nu este singurul!) care din pacate devin din ce in ce mai folositi si la noi in tara, in mare parte de catre copiii fara prea mult creier in cap, care pun botul la vrajeala vanzatorilor de pe internet si practic se joaca cu sanatatea lor pentru cateva kilograme de masa musculara pe care oricum le vor pierde mai devreme sau mai tarziu.

Asadar, mi s-a intamplat de foarte multe ori sa vad prin diferite sali de culturism din tara (sunt un fan inrait al acetui sport) persoane cu niste corpuri impresionante, insa care se aratau jenate prin vestiare datorita cosurilor purulente care le ocupau toata suprafata spatelui si pieptului. In acest articol mi-am propus sa vorbesc in special despre modalitatile de a scapa de acneea provocata de steroizi atat in cazul sportivilor (sportivilor wannaa be, daca vreti parerea mea) cat si in cazul persoanelor care sufera de diverse afectiuni si sunt practic nevoite sa urmeze un tratament cu steroizi sau corticosteroizi.

 • Respectati regulile de igiena personala: dus in fiecare seara si dupa fiecare antrenament daca transpirati, nu purtati haine transpirate, nu folositi sapunuri sau geluri de dus care ataca pielea.
 • Beti suficienta apa. Dezhidratarea poate agrava acneea.
 • Suplimentati-va alimentatia cu vitamina B5. In foarte multe cazuri s-a constatat faptul ca vitamina B5 nu permite pielii sa devina uleioasa, astfel incat porii vor ramane curati.
 • Folositi o crema antiacneica. Aici puteti gasi o lista cu cateva din cele mai bune creme antiacneice si cateva pareri personale despre ele. De preferat si recomandat este ca aceasta sa fie recomandata de mdicul dermatolog.
 • Pentru acneea de pe scalp, folositi samponul Nizoral (il gasiti la orice farmacie). Este un sampon foarte bun care a primit foarte multe recomandari de la persoanele ce au suferit de acnee la nivelul scalpului.
 • Tratamentul cu antibiotice.In cazul in care masurile de igiena personala, cremele si remediile naturiste nu dau nici un randament, mergeti la medicul dermatolog si sugerati-i sa va prescrie un tratament cu antibiotice.
 • RENUNTATI LA STEROIZI! Desi am pus-o ultima, este ca mai importanta masura. Daca faceti un tratament cu aceste substante, aveti toate scuzele din lume, deci terminati-l si apoi apucati-va de tratamentul acneei.

In cele mai multe cazuri, dupa oprirea curei/tratamentului cu steroizi acneea se va retrage de la sine in cateva sapamani. Metodele scrise de mine mai sus sunt doar pentru a accelera putin acest lucru. In cazul in care acneea nu se retarge in 2 luni de la incetarea ciclului cu steroizi, este posibil sa la mijloc o dereglare hormonala asa ca cea mai buna optiune pe care o aveti la indemana este sa mergeti la un medic endocrinolog pentru mai multe investigatii. Dac aaveti o dereglare hormonala in organism, nici un tratament care consta in creme, lotiuni nu va da rezultate.

7 pareri despre Acnee de la steroizi
 1. m. ioana
 2. felix
 3. Madalin
 4. Shoby
 5. AngC
 6. Castor
 7. Cristina M.