Acnee dupa tratamentul cu corticosteroizi

In urma cu cateva luni am avut un accident de trafic in urma caruia printre altele am avut si o paralizie faciala. Medicii care s-au ocupat de mine, mi-au prescris tratament cu corticosteroizi, un tratament adaptat in functie de greutatea mea si gravitatea paraliziei, deci nu are rost sa va dau detalii despre dozele folosite. Dupa ce am incheiat tratamentul, in urmatoarea saptamana pot sa zic ca au inceput sa-mi iese cosuri mai ceva ca in adolescenta. Sperata, am dat fuga la dermatolog, i-am explica situatia, iar el m-a asiguat ca nu este nimic grav si ca acneea dupa tratamentul cu corticosteroizi este ceva normal.

Pentru ameliorare mi-a indicat sa folosesc crema de la Clerasil sau sapunul Sebamed. Am optat pentru crema Clerasil, deoarece am mai folosit-o acum multi ani si am fost oarecum multumita de ea. Dupa inca o saptamana, acneea a inceput usor usor sa se retraga, incetul cu incetul ramanandu-mi doar cicatrici usoare care in timp s-au “evaporat”.

Deci, scopul acestui articol precum si sfatul meu este sa nu va panicati in cazul in care faceti acnee dupa un tratament cu corticosteroizi, deoarece este ceva normal. Daca acneea nu dispare de la sine sau nu da semne de ameliorare in 3 saptamani dupa oprirea tratamentului, mergeti la un medic dermatolog pentru investigatii.

De asemenea nu luati nici un fel de tratament fara acordul si recomandarea medicului. Puteti folosi creme, sapunuri sau geluri menite sa curate si sa desfunde porii, dar in nici un caz antibiotice.

Va doresc multa sanatate,

Ioana Dumitrascu

10 pareri despre Acnee dupa tratamentul cu corticosteroizi
  1. Laura a.
  2. Diana Popescu
  3. didi is
  4. Costinel
  5. Felicia Tanase
  6. Ioana D.
  7. Felicia Tanase
  8. veruca
  9. briceag
  10. Ionela I.