Acneea cosmetica

De foarte mult timp medicii dermatologi studiaza si analizeaza efectele produselor cosmetice asupra pielii si in special asupra pielii persoanelor care sufera de acnee. Astfel s-a ajuns la un alt tip de acnee si anume acneea cosmetica, care dupa cum ii spune numele are la baza actiunea anumitor produse folosite (in special de femei pentru machiaje, hidratare a tenului etc).

Daca privim partea buna a acestui tip de acnee, este ca pe cat de usor se instaleaza pe atat de usor se trateaza, uneori fiiind de ajuns doar intreruperea aplicarii cosmeticelor care au declansat-o. De asemenea, acneea cosmetica nu lasa in urma cicatrici si nu este atat de incomoda si dureraosa precum alte tipri de acnee.

Partea rea este aceea ca oricine se poate alege cu acnee cosmetica, chiar daca persoana in cauza nu este predispusa la acnee. Este de ajuns doar sa foloseasca niste cosmetice pe care pielea nu il “agreaza” pentru ca incetul cu incetul sa apara acele mici ridicaturi pe obraji, frunte si barbie care sunt primele semne ale acneei cosmetice.

Haideti sa vedem ce putem face pentru prevenirea acneei cosmetice:

 1. Nu aplicati parfum pe piele. Pielea are tendinta de a se irita atunci cand pe suprafata ei se pulverizeaza parfum, iar daca stam bine sa ne gandim parfumul este pentru a fi aplicat pe haine, nu pe piele.
 2. Alegeti cu atentie pudra de fata. Toate femeile doresc sa fie in pas cu moda in ceea ce priveste vestimentatia, machiajul si accesoriile purtate.  Pentru prevenirea acneei, evitati toate tipurile de pudra la preturi ridicol de mici, care contin slipici si de care nu ati mai auzit niciodata.
 3. Atentie la crema pentru ochi. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila si predispusa la acnee, de aceea aveti grija la calitatea cremelor de ochi folosite deoarece este posibil ca unele creme sa favorizeze apritia acneei.
 4. Atentie la produsele pentru par. Este foarte usor sa pulverizam din greseala cate un puf dintr-un spray de par, fixativ sau alte chestii destinate ingrijirii parului, de aceea va recomand sa le folositi cu grija pentru a evita apritia acneei si alte probleme de acest gen.
 5. Atentie la ruj. De multe ori cosurile se instaleaza in jurul gurii, motiv pentru care este recomandat sa renuntati la folosirea rujului sau daca nu este posibil sa alegeti rujuri cu un luciu cat mai mic, deoarece cele cu luciul mare favorizeaza astuparea porilor.
9 pareri despre Acneea cosmetica
 1. Diana P.
 2. Denisa
 3. daniela
 4. izabel
 5. cius
 6. march
 7. cami
 8. cius
 9. Jana