Acneea- veşnica problemă.

Bună!
Mă numesc Maria, am 18 ani şi probleme cu tenul. Vă cer părerea în speranţa că voi primi sfaturi din propria experienţă a fiecăruia dintre voi.

Mă confrunt cu această problemă de ani de zile şi mai exact încă de pe la 13-14 ani. Atunci, după ce am încercat toate remediile „băbeşti” şi produsele cosmetice de prin farmacii, fără niciun rezultat, am mers la dermatolog. Acesta mi-a prescris un antibiotic (Klabax), vitamine, şi celebrul Zynerit. Tratamentul a funcţionat, în cateva luni tenul meu era deja impecabil, doar că tot ce e frumos durează puţin.

Problemele au reapărut încet, încet, până când situaţia a devenit îngrijorătoare. Am reînceput să mă tratez din auzite, apoi am reîncercat tratamentul cu Zynerit, dar fără niciun folos. Apoi, la sfatul aceluiaşi dermatolog am folosit Skinoren, Eritroacnol şi alte creme. Timpul trecea, iar ituaţia se înrăutaţea, aşa că am mers la un medic renumit în alt oraş. Am foloit de data aceasta creme preparate de farmaciste, dar şi de data aceasta în zadar.
Ca ultimă încercare, am mers la dematolog la Bucureşti. Acesta a rămas impresionat la auzul istoricului de medicamente încercate :)).

Mi-a spus că singura soluţie să scap de această problemă este controversatul Roaccutane.
După zile întregi în care am meditat şi m-am informat asupra celor 2 pagini A4 de posibile reacţii adverse şi riscuri am pornit pe acest drum anevoios. Timp de 10luni am mers la control, mi-am făcut analizele lunar, am ţinut regim, mi-am îmbunătăţit tilul de stilul de viaţa făcând sport, etc. Am folosit şi folosesc în continuare numai produse de la Bioderma şi La Roche-Posay, iar tenul meu arăta mai bine pe zi ce trecea.

La finalul tratamentului tenul era impecabil, nemaivăzându-se doar câteva cicatrici.
Atunci când deja şi aceste începuseră abia să se mai observe, acum 2 săptămâni, am mers la plajă. În timpul tratamentului nu m-am expus absolut deloc la soare, iar atunci când mergeam chiar si la o banală plimbare foloseam Protoderm Max SPF 50+. După atâta timp mă gândeam că nu mai e cazul să foloesc, doar că după această neglijenţă mi-a apărut un coş, apoi încă unul şi încă unul, iar acum tenul meu a luat-o din nou razna.

Tratamentul, analizele, doctorii, cremele, etc. m-au costat în jur de 2000euro, nervii întinşi la maxim şi sănătatea expusă unui risc imens pentru nimic.

Mă simt extenuată psihic şi emoţional. Voi ce tratamente aţi folosit, ce aţi facut şi a functionat?
Vă pup şi vă mulţumesc aticipat!!

Info despre: :
6 pareri despre Acneea- veşnica problemă.
  1. Luciana
  2. Cristiana
  3. dodo
  4. IOANA
  5. Diana
  6. Dana