Anticonceptionale pentru acnee

Foarte multe persoane care sufera de acnee atunci cand ajung la concluzia ca acneea este datorata unor dereglari hormonale apeleaza la anticonceptionale. Din pacate, foarte putine stiu faptul ca anticonceptionalele se administreaza in cazul acneei doar atunci cand este vorba de acnee chistica (acnee cauzata datorita chisturilor de pe ovare si care va disparea odata cu acestea).

Cand se iau anticeonceptionale pentru acnee?

Inainte de toate este necesar sa faceti o ecografie la ovare pentru a vedea exact daca exista chisturi. In cazul in care exista, anticeonceptionalele sunt primul tratament pe care orice dermatolog vi-l va recomanda. Cu toate acestea administrarea de anticonceptionale are o serie de avantaje si dezavantaje. Cele mai des intalnite dezavantaje legate de administrarea de anticonceptionale sunt:

  • depresia
  • ingrasarea
  • revenirea acneei dupa incetarea tratamentului cu anticonceptionale

diane35Ce anticonceptionale se iau pentru acnee?

Cel mai adesea medicii dermatologi recomanda anticeonceptionalele Diane 45 pentru tratamentul acneei. Acestea sunt produse de firma Schering pe care o cunoatem cu totii ca fiind producatoarea binecunoscutelor crème si geluri Skinoren.

Atentie: nu luati anticonceptionale de capul vostru. Acestea se prescriu numai de catre medic in functie de mai multi factori pe care din motive evidente nu ii voi scrie aici. Luand anticonceptionale dupa ureche in functie de ce a luat colega, prietena sau vecina puteti risca o dereglare hormonala de toata frumusetea si o agravare a acneei pe termen lung, asa ca nu va jucati cu focul!

4 pareri despre Anticonceptionale pentru acnee
  1. deliuta
  2. Liliana
  3. Jiulia
  4. dana i