Argila pentru masca cu argila

Acum cateva saptamani am scris un articol despre masca cu argila, unde am vorbit despre cum se face o masca cu argila, care sunt beneficiile recomandarile dar si contraindicatiile unei masti cu iaurt. Din comentariile unora dintre cititorii blogului am observat ca acestia au tendinta sa foloseasca argila din gradina. Ei bine, nu ca as avea ceva impotriva faptului ca doriti sa fiti “eco 100%”, insa din motive de igiena nu va pot recomanda argila din gradina sau din alte locuri de unde nu aveti garantia unei igiene adecvate, de aceea va recomand cu incredere sa folositi argila ce se gaseste in farmacii. Preturile sunt foarte mici, insa principalul avantaj este acela ca va veti putea face o masca cu argila in conditii de maxima igiena, fara frica ca veti contacta cine stie ce bacterie sau microbi. Asadar, va recomand cu caldura sa folositi unul din urmatoarele tipuri de argila:

 • Argila Allba de la Centofilia
 • Argila cu Faina de Migdale Tautropfen
 • Argila Pura Tautropfen
 • Argila 700 mg de la Rotta Natura
 • Argila Albastra de Raciu de la Romcos
 • Argila Rosie de la Centifolia

Fiecare dintre aceste tipuri de argila este recomandata pentru un anumit tip de ten, deci va recomand sa cititi cu atentie prospectul inainte de a o achizitiona sau inainte de a o folosi.

Un alt tip de argila foarte recomandat pentru masca impotriva acneei este argila rosie: http://acneea.info/argila-rosie/

Articol postat de Chirila Anca in categoria: Medicamente Acnee
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Aici gasesti un gel foarte bun pentru curatarea tenului acneic. Costa doar 25 de lei.

Comentarii, intrebari sau sugestii. Discuta liber si responsabil!

 1. A scris Elisa pe 28 Mar

  Argila rosie este cea mai buna pentru masca cu acnee. Si celelalte sunt bune, insa cea rosie curata tenul foarte bine de impuritati.

 2. A scris Anca pe 24 Feb

  Am cumparat recent pentru o prietena 150 grame de argila pulbere de la Medica. A costat 16 lei.

  PS. Masca cu argila este extraordinara pentru tenurile acneice. Daca aveti tenul uscat combinati-o cu miere de aline, iar daca il aveti mixt sau gras combinati-o cu zeama de lamaie.

 3. A scris Cristina M. pe 23 Feb

  La farmacii sau la magazinele cu produse naturiste se gaseste argila pentru masca antiacneica. Este foarte ieftina undeva in jur de 5 lei cutia. Dintr-o cutie va faceti vreo 5 sau 10 masti.

 4. A scris Daniela Albinosu pe 27 Dec

  @elena chirila, cea mai buna argila pentru masca cu acnee e cea verde (din cate am testat eu pana acum). O gasesti la orice farmacie…

  @jana, foarte putin. Eu dadeam undeva in jur de 2 lei pe argila suficienta pentru 5 masti daca imi aduc bine aminte.

 5. A scris elena chirila pe 16 Oct

  care e cea mai buna argila pentru masca, cat costa si de unde pot cumpara?

 6. A scris Adina pe 27 May

  Argila este excelenta pentru acneea tenului (in special in cazul tinerilor aflati la pubertate). Pe langa faptul ca ajuta la “uscarea” cosurilor argila si curata tenul de impuritati.

 7. A scris Jana pe 10 Mar

  Cat costa o punga de argila pentru masca antiacneica?