Avem voie sa stoarcem punctele negre?

Punctele negre de pe fata si un numai sunt o problema pentru foarte multe persoane. Cele mai multe persoane care se confrunta cu aceasta problema, indiferent ca au puncte negre pe frunte, pe obras sau in urechi au tendinta sa le stoarca, iar dupa ce le storc in mintea lor se intreaba: “oare e bine? oare nu patesc nimic?”.

Ei bine, eliminarea punctelor negre este recomandata INSA la un salon de cosmética sau la un medic dermatolog. De ce? Pentru simplu fapt ca acolo toata operatiunea de stoarcere va fi facuta intr-un mediu steril, cu ustensile si comprese sterile nicidecum cu mainile goale (uneori poate nespalate sau nedezinfectate) cum cu siguranta o veti face acasa.

Riscul la care va supuneti atunci cand va stoarceti singuri punctele negre este infectia. Cel mai grav poate fi atunci cand punctele negre sunt in urechi. Bineinteles, mai sunt si alte riscuri precum: eliminarea incomplete a cosului, formarea cicatricilor datorita strangerii incorecte si prea puternica si nu in ultimul rand durerea. La salon veti scapa de aceasta problema a durerii, deoarece acolo se foloseste o lotiune special conceputa pentru a face pielea mai moale si a facilita extragerea punctelor negre in totalitate si fara durere.

4 pareri despre Avem voie sa stoarcem punctele negre?
  1. Daniela Albinosu
  2. bubulina
  3. Carina
  4. bianca