Care sunt cauzele acneei?

Probabil foarte multi dintre persoanele care au suferit vreodata sau sufera chiar in acest moment de acnee si-au pus intrebarea: ce anume cauzeaza acnee sau de ce apare acnee? Ei bine, procesul este putin mai complicat si nu are nici o legatura directa cu un obicei alimentar prost sau alte lucruri care intra in categoria miturilor. Haideti sa vorbim mai pe larg cum se formeaza acneea si din ce motive aceasta apare.

Pe fata fiecarui om sunt sute de firisoare de par mic, fiecare din acestea crescand dintr-un folicul. Aceste fire de par reusesc sa iese la suprafata prin niste gaurele foarte mici numite pori. De asemenea in piele mai exista niste glande care poarta numele de glande sebacee, acestea avand rolul de a produce o substanta numita sebum ce hidrateaza pielea. Pe masura ce corpul nostru se maturizeaza, anumiti hormoni din organism determina glandele sebacee sa produca cantitati mai mari de sebum.

De aici pana la formarea acneei mai este doar un pas. Cum pielea va avea sebum in exces, acesta amestecat cu celulele moarte din piele vor actiona ca un dop la suprafata porilor, infundandu-I si formand ceea ce noi numim in termeni populari: acnee, cosuri, puncte albe sau puncte negre.

Acneea in sina apare atunci cand in porii infundati apare o bacterie specifica acneei care prin actiunea sa favorizeaza inflamatia si formarea de puroi.  Aceasta inflamatie poate fi superficiala (doar la suprafata pielii) sau poate fi profunda (in cazul de acnee severa).

4 pareri despre Care sunt cauzele acneei?
  1. mita
  2. cami
  3. diaconu ela
  4. George