Cicatrici cauzate de acnee

Odata ce acneea este tratata si dispare complet de pe fata dumneavoastra, este posibil ca in urma acesteia sa ramana niste cicatrici. Cu cat acneea a fost mai severa, cu atat cicatricile lasate de acnee vor fi mai mari si mai inestetice insa trebuie sa tineti cont ca si o acnee usoara poate poate provoca cicatrici permanente. Exista patru tipuri de cicatrici care raman in urma aneei si anume:

Cicatricile cunoscute sub numele de gropi. Acestea sunt adanci si inguste, dand un aspect foarte inestetic pielii ca si cum aceasta ar fi fost strapunsa de niste ace. Cicatricile de acest tip sunt cele mai frecvent intalnite in urma acneei, iar ele sunt cauzate datorita faptului ca tesutul din jurul acneei este distrus de infectie.

Cicatricile in foma de val, apar atunci cand niste benzi fibroase de tesut se dezvolta sub piele. Ele sunt mai rar intalnite ce-i drept insa vor da intotdeauna un aspect si o senzatie ciudata pielii.

Cicatricile vagon sunt similare cu cicatricile de tip groapa, insa acestea sunt mai mari. Ele au amrgini unghiulare si de cele mai multe ori apar in zona tamplelor sau pe obraji atunci cand o colagenul este rupt iar pielea din zona respectiva ramane fara sprijin. Cicatricile vagon pot fi superficiale sau profunde in functie de cat de mult tesut colagen a fost distrus.

Cicatricile hipertrofice in general au un aspect ridicat si sunt portivite de supraproductii de colagen. In unele cazuri cicatricile hipertrofice se intind doar pe suprafata afectata insa s-au semnalat si situatii in care acestea s-au intins peste granitele suprafetei afectate.

Foarte multi oameni cred ca punctele rosii sau de culoare inchisa care raman dupa vindecarea unui cos sunt cicatrici. De fapt, acestea nu sunt cicatrici ci ele sunt cunoscute sub numele de hiperpigmentare post-inflamatorii. Nu exista nici o modalitate de a preveni punctel e rosii, in afara de prevenirea cosurilor bineinteles.

Daca ati suferit de acnee si aceasta s-a lasat cu cicatrici, mergeti la un medic dermatolog cu experienta in vederea prescrierii unui tratament pentru a minimiza cicatricile. Cu cat mai repede faceti acest lucru cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. Si inca un lucru: nu va puneti baza in cremele care promit marea cu sarea si care promit ca elimina cicatricile in x zile. Tratamentul cicatricilor cauzate de acnee nu consta intr-o banala crema ci este mult mai complex, iar in unele cazuri cicatricile nu se vindeca niciodata complet!

19 pareri despre Cicatrici cauzate de acnee
 1. Elena
 2. roxana
 3. Anca
 4. Liliana
 5. Daniela
 6. Daniela
 7. andreea
 8. Luciana
 9. karisma
 10. Raducu
 11. sakira
 12. dan
 13. Marian
 14. izabel
 15. luminita
 16. jder
 17. march
 18. diaconu ela
 19. florentina