5 sfaturi pentru a preveni cosurile de dupa barbierit

Umflaturile care apar adesea dupa barbierit si care fac zile negre barbatilor, sunt de fapt rezultatul unor inflamatii in porii firului de par. Cel mai adesea acestea sunt cauzate de modul in care barbieritul este executat. Firele de par sunt prinse in interiorul foliculului, lucru care provoaca iritatii si umflarea. Aceste umflaturi pot sa apara la oricine, indiferent de varsta insa cei mai predispusi s-au dovedit a fi barbatii cu parul cret. In acest articol mi-am propus sa vorbesc despre 5 metode banale, dar pe are sunt sigura ca multi barbati le ignora, care v-ar putea scapa de cosurile de dupa barbierit.

1. Inainte de a incepe sa va barbieriti, clatiti-va pe fata cu apa calduta, deoarece apa va face piele mai elastica iar caldura va dilata vasele de sange astfel incat zona care urmeaza a fi rasa va fi mai bine irigata iar posibilitate aparitiei cosurilor dupa barbierit va fi minimizata.

2. Aplicati intotdeauna o crema de ras de calitate. Aceasta va face ca aparatul de ras sa alunece si sa taie mai bine, deci riscul de iritare si aparitie a cosurilor va fi cu mult redus. Sa nu mai vorbim de placerea pe care v-o confera rasul cu o crema si un aparat de calitate comparativ cu cele de calitate slaba.

aparat-de-ras-cu-lama3. Utilizati aparate de barbierit cu o singura lama. S-a demonstrat faptul ca aparatele cu 2 sau 3 lame ridica firul de par din folicul, iar atunci cand pielea se vindeca epiderma va creste peste deschiderea foliculului lucru care va produce inflamatia. Acest lucru este adesea intalnit si la aparatele de barbierit de proasta calitate.

4. Procesul de barbeierit trebuie efectuat intotdeauna de jos in sus. Stiu ca foarte multi barbati au tendinta de a se barbieri tragand aparatul de ras de sus in jos deoarece este mai comod, insa acest lucru poate favoriza aparitia cosurilor si ale altor iritatii.

5. Dupa fiecare barbierit aplicati un after shave de calitate sau un gel antibacterian care nu contine alcool toner. Rolul acestora este sa distruga bacteriile inainte de a ajunge in porii parului. Este foarte important sa folositi un after shave pentru tipul vostru de ten. De exemplu sunt unele aftershave-uri foarte cremoase, care nu sunt indicate persoanelor cu tenul gras. Acordati atentie acestui aspect!

Incercati sa tineti cont de aceste sfaturi pe o perioada de 1 – 2 luni, iar daca va apar in continuare cosuri dupa barbierit, cel mai probabil acestea nu apar din cauza modului in care va barbieriti si aveti nevoie de un medic dermatolog pentru mai multe investigatii in urma carora se va stabili exact cauza aparitiei cosurilor dupa barbierit si bineinteles veti primi un tratament.

24 pareri despre 5 sfaturi pentru a preveni cosurile de dupa barbierit
 1. Dan
 2. Sergiu
 3. Iuli
 4. Cristian
 5. Mihai
 6. Cocostarc
 7. Alecia
 8. Dan
 9. Danut
 10. Luciana
 11. Nicolae
 12. Chirila Anca
 13. Paul
 14. Marcel
 15. Blade
 16. Mirciuc
 17. Marian
 18. Vasile
 19. Alexandru
 20. Mariu
 21. AngC
 22. Alin Mandea