Cosuri pe nas

Cu totii am fost adolescenti si cred ca am dat cu totii piept cu sentimentul de rusine si jena care ne cuprindea cand ne iesea cate un cos pe nas chiar inainte de o intalnire. Sa nu mai spun de zilele in care lipseam de la scoala deoarece ne era rusine sa iesim cu cosuri pe nas. Ei bine, in perioada aceea nu am avut pe nimeni sa ma invete cum si ce sa fac pentru a evita aparitia si agravarea cosurilor de pe nas, insa in speranta ca vor fi cuiva de ajutor voi scrie in acest articol cateva “trucuri”.

 • NU LE STOARCETI! Foarte multe persoane care au cosuri pe nas, au prostul obicei de la stoarce. Storcandu-le tot ce veti obtine va fi o prelungire a perioadei in care zona va fi inflamata, ba chiar o agravare in cazul in care nu scoateti tot puroiul si nu dezinfectati zona. Stoarcerea cosurilor de pe nas nu este o solutie!
 • USTUROIUL! Usturoiul salveaza vieti cum se spune. Cel mai eficient remediu natural pentru  cosurile de pe nas este usturoiul. Inca de la primul semn de viata al cosului de pe nas, taiati un catel de usturoi in doua jumatati egale si masati zona in care iese cosul. Datorita proprietatilor antiseptice ale usturoiului in cele mai multe dintre cazuri cosul se va retrage incetul cu incetul.
 • EVITATI SOARELE! Desi in cele mai mult cazuri soarele are efecte miraculoase asupra acneei, in acest caz nu va face decat sa agraveze situatia.
 • ATENTIE LA COSMETICE! Stiu ca multe dintre femei au obiceiul sa acopere cosurile cu fond de ten sau sa foloseasca alte cosmetice pentru a distrage atentia de la ele. Atentie la cosmetice si nu folositi cosmetice care ataca pielea! Folositi doar produse cometice de calitate care sunt recomandate tenului acneic.
 • ALIMENTATIA! Alimentatia poate juca un rol foarte important in aceasta situatie. Renuntati la alimentele grase si la produsele alcoolice.
 • ODIHNITI-VA SUFICIENT. Un ten sanatos are nevoie de suficienta odihna, asadar asigurati-va ca dormiti cel putin 8 ore pe noapte.
 • ATENTIE LA IGIENA! Luati-va masurile necesare de igiena personala (spalat, demachiat etc) insa asigurati-va ca nu abuzati de ele si ca folositi produse de calitate (servetelele demachiante de exemplu).

Sper ca acest articol va fi util pentru cei care au cosuri pe nas si nu stiu ce sa faca sa scape mai repede de ele. Va astept cu sfaturi si lucruri care au functionat in cazul vostru si pe care le-am omis din lista de mai sus.

9 pareri despre Cosuri pe nas
 1. Lana
 2. ancuta
 3. Bogdan
 4. Alina Radu
 5. Felicia
 6. Valentiana
 7. Cristina M.
 8. Gandia shore
 9. Dorina