Cum se stoarce un cos?

Inainte de toate, sfatul meu precum si al tuturor medicilor dermatologi este sa lasati corpul sa lucreze, iar cosul sa dispara de la sine fara nici o interventie din partea voastra. Totusi, cum stiu ca foarte putini dintre voi vor tine cont de acest sfat, in acest articol voi scrie cateva cuvinte despre cum se poate sparte un cos in mod corect, astfel incat sa nu riscati nici un fel de infectie. Este recomandat ca acest proces sa fie facut dupa dus, atunci cand pielea este mai elastica, iar porii sunt desfundati.

Atentie: niciodata nu stoarceti un cos care nu este pregatit pentru a fi stors, adica nu are varful alb sau galbui. Nu veti face altceva decat sa il faceti sa se inflameze si sa doara.

  • Folositi un ac (de preferat un ac steril, de unica folosinta cumparat de la farmacie), insa puteti folosi si un ac de cusut pe care il dezinfectati foarte bine cu spirt.
  • Intepati usor cosul.
  • Luati doua tampoane sterile, inveliti-va degetele cu ele si apoi strangeti usor din ambele parti.
  • Opriti-va atunci cand observati ca iese sange sau un lichid albicios.

Sunt sigura ca mica mea descriere in text nu v-a lamurit prea mult, asa ca va voi pune un video demonstrativ in care puteti vedea si intelege mai bine cum trebuie spart un cos.

Daca aveti orice fel de intrebari, astept le astept in comentarii.

4 pareri despre Cum se stoarce un cos?
  1. Sorina
  2. Dancu Maria
  3. Violeta L>
  4. Lorena