Tratament pentru Coșuri – Sfaturi și Recomandări de Tratare a Coșurilor

Acneea este una din cele mai comune probleme la nivelul pielii care exista la nivel mondial. Aceasta se manifesta sub forma de cosuri ce apar in general pe fata, pe barbie, pe frunte, pe piept, umeri si pe partea de sus a spatelui. Ironic, acestea tind sa apara in cele mai stresante momente – unul din acestea fiind inainte de o poza la scoala sau inainte de un interviu. Daca vrei sa scapi rapid de aceasta problema, noi iti vom spune care este cel mai bun tratament pentru cosuri. Haideti sa incepem.

Ce sunt cosurile si de ce apar?

Acneea este o problema medicala la nivelul pielii care apare atunci cand porii sunt infundati de par, sebum (substante uleioase eliberate de organism), bacterii si celule moarte. Toate aceste blocaje produc puncte negre, puncte albe, noduli si alte tipuri de cosuri.

Daca suferi de acnee, este bine sa stii ca nu esti singurul. De fapt, cam toate persoanele au cosuri la un moment dat in viata lor. Se crede ca 80% din populatia de pe pamant se confrunta cu probleme cu cosuri la o varsta intre 11 si 30 de ani si au cel putin o forma usoara de acnee. Asadar, daca si tu ai observat ca ti-au aparut cosuri, nu trebuie sa te stresezi: este natural si vor trece.

Totusi este bine sa stii ce anume le cauzeaza si sa cauti un tratament pentru cosuri care sa te ajute sa scapi de aceasta problema. Noi iti vom oferi raspuns la intrebarile tale.

Pot fi multe motive pentru care apar cosurile. Acestea sunt in general formate de fluctualtiile hormonale, in general in adolescenta, in timpul pubertatii, cand in organism se intampla atat de multe schimbari.

Schimbarile hormonale, impreuna cu bacteriile si sebumul aflat la suprafata pielii, pot duce la formarea de cosuri. Daca observi aparitia a mai multe cosuri la un loc, este posibil sa te confrunti cu acnee.

Exista cateva cauze ce pot inrautati acneea:

  • Fluctuatiile hormonale ce apar cand femeia se afla intr-o perioada
  • Stoarcerea cosurilor
  • Imbracamintea nepootrivita – Haine din materiale ce irita pielea sau palarii ce produc frictiune la atingerea scalpului
  • Aerul poluat sau umiditatea crescuta
  • Folosirea de produse grase (lotiuni pline de uleiuri, creme etc)
  • Un job ce te face sa intri in contact adesea cu uleiuri si grasimi (cum ar fi la restaurant, unde ai de aface acdesea cu mancarea grasa si uleiul prajit)
  • Stresul, care poate creste nivelu de cortizol, care se stie ca poate cauza aparitia acneei.
  • Anumite medicamente
  • Factorii genetici

Cel mai bun tratament pentru cosuri

tratament-eficient-pentru-cosuri

Exista multe medicamente pe care le poti incerca pentru a trata problemele cu acneea. De la medicamente eliberata fara prescriptie pana la medicamente oferite de un dermatolog. Nu putem spune exact ce tratament pentru cosuri ti se potriveste cel mai bine, deoarece acesta difera de la o persoana la alta, in functie de mai multi factori, cum ar fi:

  • Tipul acneei
  • Severitatea acesteia
  • Varsta ta
  • Obiceiurile tale
  • Metabolism

In timp ce unele persoane pot scapa de aceasta problema pur si simplu folosind o crema, altele (femeile) ar putea sa trateze problema folosind anticonceptionale. FDA (Food and Drug Administration) a aprobat 3 tipuri de anticonceptionale ce pot fi folosite pe post de tratament pentru cosuri. Toate acestea contin o combinatie de estrogen (principalul hormon sexual feminin), si progesteron (o forma naturala a steroidului, care ajuta la reglarea menstruatiei).

S-au observat mai multe medicamente si terapii ce sunt eficiente. Acestea sunt mai potrivite pentru anumite persoane decat pentru altele. Daca vrei sa folosesti un tratament pentru cosuri care sa functioneze, sfatul nostru este sa consulti un medic dermatolog, deoarece acesta isi poate da seama cel mai bine care ti se potriveste cel mai bine. Acestea fiind spuse, iata ce medicamente poti incerca.

Medicamente aplicate local

  • Peroxidul de benzoil este unul din cele mai populare ingrediente pe care le contin cremele care se aplica pe cosuri (cum ar fi, de exemplu, Clearasil)
  • Acidul salicilic este un alt ingredient de la produse ce se aplica local, pentru acnee. Acesta este adesea intalnit in produsele pentru curatarea fetei sau in demachiante. Acidul salicilic dizolva celulele moarte ale pielii, prevenind astfel blocarea foliculelor de par. Din acest motiv, este un tratament pentru cosuri de top.
  • Acidul azelaic este un acid natural gasit in diferite cereale cum ar fi orz, grau sau secara. Acesta distruce microorganismele de pe piele si amelioreaza umflaturile.
  • Antibioticele (cum ar fi clindamicina si eritromicina) sunt de asemenea un tratament pentru cosuri ce poate fi folosit pe acneea inflamata. Se aplica conform prospectului/sfaturilor medicului dermatolog
  • Retinoizii (derivatele din vitamina A) cum ar fi Retin-A, Tazorac si Differin distruge punctele negre si cosurile, prevenind infundarea porilor, prima cauza a acneei. Majoritatea pacientulor folosesc o terapie cu retinoizi. Acestea nu sunt tratamente ce se aplica doar pe cos, cipe toata suprafata afectata de acnee. Ceea ce face acest medicament special este ca ajuta de asemenea si la prevenirea acneei de pe viitor, asadar nu este un simplu tratament pentru cosuri. Poate avea insa si efecte secundare, cum ar fi iritaitia, care de obicei trece in timp.

crema-folosita-ca-tratament-pentru-cosuri

Medicamente administrate oral

  • Antibioticele precum tetraciclina sunt un tratament foarte bun pentru cosuri. Acestea sunt folosire in general pentru tratarea acneei moderate sau severe
  • Anticonceptionalele sunt un tratament pentru cosuri ce pot ajuta in special atunci cand acneea este cauzata de fluctuatiile hormoanle, cum ar fi de ciclul menstrual.
  • Izotretinoina este un retinoid ce se administreaza oral  si este un medicament eficient folosit pentru a trata cele mai severe cazuri de acnee. Acesta micsoreaza glandele uleioase – cunoscute pentru faptul ca cauzeaza acneea. Cel mai comun efect secundare este senzatia de uscaciune, dar poate cauza de asemenea si probleme cu sarcina si depresie.

Alte tratamente

In functie de tipul de acnee, severitate si alti factori, medicul dermatolog iti poate recomanda alte forme de tratament pentru cosuri, cum ar fi:

  • Steroizii. Uneori, steroizii pot fi folositi pentru a trata acneea severa sau injectati in nodulii largi pentru a reduce inflamatia.
  • Terapia cu laser – In general, terapia cu laser este folosita in mod special pentru a trata cicatricile cauzate de acnee. Acestea produc caldura asupra colagenului cicatrizat de sub piele, stimuland organismul sa produca un colagen nou si santos. Astfel, tesutul nou il inlocuieste pe cel vechi, tratand imperfectiunile de la nivelul pielii. Exista mai multe forme de terapie cu laser. Medicul tau iti va recomanda cea mai buna metoda pentru pielea ta si severitatea cicatricilor
  • Peeling-ul chimic este un tratament pentru cosuri ce foloseste chimicale speciale pentru a indeparta stratul de la suprafata de piele. In general, cand acestea este indepartat, un strat nou va creste, care va fi mai fim si mai elastic decat cel. Acest lucru poate ameliora vizibilitatea cicatricilor acneei.

Unele persoane ar putea avea nevoie de mai multe forme de tratament pentru cosuri, in cazul in care acneea are o forma mai urata si nu trece atat de usor.

Sper ca acest articol sa te fi ajutat sa intelegi ce este acneea si cum poti determina care este cel mai bun tratament pentru cosuri pe care il poti incerca. Ca sfat principal iti recomandam ca mereu inainte sa incerci un tratament (chiar si un tratament natural, facut in casa) sa intrebi medicul tau dermatolog. Acesta este cel mai in masura sa te sfatuiasca. Succes!

Este bine sa ma dau cu spirt pe spate pentru cosuri?

Buna tuturor. De ceva timp mi-au iesit multe cosuri pe spate. Unele sunt mari, altele sunt mai mici, unele cu puroi si sunt destul de dureroase. Nu stiu daca sa ma dau cu vreo crema care contine antibiotic este o solutie, suprafata fiind destul de mare si nu stiu ce se intampla cu tot acel antibiotic care imi intra in piele. Multe persoane se dau cu spirt pe furuncul sau cosuri, dar oare cat de eficient este?

Am inceput sa ma dau cu spirt . As dori sa stiu daca este in regula, daca a mai incercat cineva aceasta „terapie” si care sunt rezultatele pe care le-ati avut pe termen lung.

Nu va intreb daca imi vor trece cosurile de la spirt, asta ramane de vazut, va intreb daca este posibil sa apara ceva reactii adverse sau sa-mi fac mai mult rau deoarece pe internet am citit tot felul de povesti si experiente. Unii spun ca spirtul este cea mai buna solutie, iar altii spun ca nu va face decat sa inrautateasca situatia deoarece va inflama cosurile. Eu chiar nu stiu ce sa mai cred in aceste conditii.. Multumesc
cosuri-pe-spate-spirt

O alta rugaminte ar fi aceea, daca ati folosit de-a lungul timpului vreun tratament pentru acneea de pe spate care a dat rezultate, sa-mi spuneti si mie care a fost, cum l-ati tinut si in cat timp au aparut rezultatele. As dori sa fie ceva naturist daca se poate deoarece nu doresc sa folosesc medicamente care afecteaza ficatul sau ceva de acest gen (am citit ca sunt destul de multe prin farmacii, iar spre suprinderea mea, medicii dermatologi chiar le recomanda fara nici o problema).

Spirtul usuca cosurile?

Am vazut in ultima perioada tot mai multe discutii despre spirtul medicinal si efectele sale asupra cosurilor si destul de multe topicuri in care chiar era recomandat ca solutie pentru acnee. Nu stiu exact pe ce baza sunt facute aceste recomandari, insa cu siguranta nu este una bazata pe studii dermatologice. Multe persoane folosesc spirt pe furuncul sau cosorui, dar chiar e eficenta? Le usuca?

Spirtul, intradevar este un dezinfectant foarte bun INSA este foarte puternic si total neindicat pentru ten, mai ales cand acesta este deja inflamat si traumatizat de acne. Aplicand spirt, nu vei face decat sa o inflamezi si mai tare.

Pentru curatare si dezinfectare foloseste cu cea mai mare incredere un produs special pentru acnee.

Cu toate acestea, in unele zone unde pielea nu este atat de sensibila cum ar fi spatele, acesta ar putea fi folosit. O frectie cu spirt la cateva zile, ar putea ajuta la asa zisa “uscare” a cosurilor de pe spate.

Voi ce experiente aveti cu spirtul si cosurile?

spirt-pentru-cosuri

Vaccin pentru acnee

Vaccinul pentru acnee este o metoda relativ noua  pe piata care vine in ajutorul tuturor celor care sufera de acnee si furunculi. Vaccinul poarta numele de vaccin stafilococic si este conceput special pentru tratamentul acneei si furunculilor.

Pentru cei mai curiosi care vor sa stie cum anume a fot creat acest vaccin, voi explica in cateva randuri in cele ce urmeaza: vaccinul stafilococic este o suspensie extrasa din mai multe tipuri de Staphylococus Epidarmis (tulpini care sunt bineinteles izolate din acnee si furuncui) care sunt inactivate prin cadura si formol. Vaccinul pentru acnee actioneaza imunizad antigenele tulpinilor de stafilococ . Cu alte cuvinte inlatura problema chiar de la sursa, lucru care va poate scapa de multe batai de cap, frustrari si timp pierdut.

Cum se administreaza vaccinul pentru acnee?

Vaccinul antiacneic se injeceaza subcutanat la un interval de aproxmativ 4 zile, cantitatea de vaccin marindu-se treptat astfel: primele 3 zile se administreaza cate 0.1, 0.2 si 0.3 ml de vaccin diluat in solutie salina, urmand ca ma apoi sa se ajunga pana la 0.8 – 1 ml de vaccin. Cam asta este doza maxima de vaccin recomandata, pentru care nu s-au inregistrat reactii adverse. In orice caz, dozajul scris de mine are doar caracter informativ deoarece medicul care vi-l prescrie va va da si programul precum dozajul de administrare.

Injectarea vaccinului se poate face de catre orice persoana care are dreptul de a face o injectie. Asadar, nu este nevoie sa va deplasati la medicul specialist doar pentru a va face injectia, aceasta putand fi facuta si de catre medicul de familie sau asistentele din cabinetul medicului de familie.

Contraindicatii vaccin pentru acnee

Vaccinul pentru acnee este contraindicat persoanelor care sufera de: tuberculoza, hemopatie, alergii, insuficienta hepatica sau diferite boli infectioase. Asigurati-va ca discutati toate aceste lucruri cu medicul dumneavoastra, inainte de a folosi vaccinul. De asemenea, cred ca nu este nevoie sa va mai spun ca vaccinul pentru acnee se ia DOAR cu acordul si la recomandarea medicului specialist, nu dupa ce cititi voi diverse informatii pe internet si il cumparati pe sub mana de la cine stie ce medic/farmacist. Este sanatatea voastra in joc!

Efecte secundare ale vaccinului pentru acnee

Nu s-au inregstrat efecte secundare majore, insa printre cele inregistrate putem aminti reactiile locale care constau in dureri usoare, rosata si infiltratie si reactiile generale care constau in ascensiune termica si curbatura. In oricare din cazuri mergeti imediat la medicul care v-a prescris vaccinul pentru a primi indicatiile necesare si un eventual tratament daca este cazul.

Tratamentul meu pentru acnee

Cred ca am citit toate paginile blogului si in speranta ca ii va fi cuiva de ajutor, m-am hotarat sa imi postez si eu povestea. De ceva timp ma confrunt si eu, ca multi altii cu o problema a tenului – acneea. Dupa ce am folosit tot felul de tratamente/masti cu lamaie, usturoi, aspirina si multe alte tratamente naturiste, care in cazul meu nu mi-au folosit deloc, mi-am facut o programare la un medic dermatolog din Suceava, Ivaniciuc Mihaela care profeseaza la o policlinica. Consultatia a costat 50 de lei.

Tratamentul recomandat de medic a fos Minoz – 1 comprimat/zi, Skinoren crema, Effaclar Duo crema si o spuma pentru curatarea tenului de la Ivatherm insa eu mi-am cumparat Effaclar gel pentru curatareatenului.

Minoz este un antibiotic din grupa tetraciclinelor folosit in tratamentul acneei, infectiilor necomplicate ale pielii cauzate de bacteria numita Staphylococcus aureus, care este rezistenta la alte antibiotice.

Doza zilnica recomandata este de 1 capsula pe zi (100 mg), timp de 4 – 6 saptamani, de preferat sa il luati dupa ce mancati. Eu recomand celor care urmeaza un tratament cu Minoz sa foloseasca hepatoprotectoare si pansament gastric deoarece tratamentul este destul de lung si „greoi” atat pentru ficat cat si pentru stomac.

Effaclar Duo este o crema folosita in tratarea imperfectiunilor tenului, eliminarea celulelor moarte si curatarea porilor. Are o textura usoara, se absoarbe rapid in piele si are un miros placut ( spre deosebire de Skinoren crema). Se aplica o singura data pe zi, dimineata sau seara. Este perfecta pentru persoanele care au un ten uscat si sensibil deoarece contine apa termala La Roche-Posay. Aceasta reduce roseata, calmeaza pielea si este anti-iritanta.

tratamentul-meu-pentru-acnee

Mi-a spus o prietena ca foloseste si ea Effaclar Duo insa ii usuca foarte tare tenul, dar o aplica de doua ori pe zi pentru a scapa mai repede de cosuri. Aceasta este o greseala pe care o fac multe persoane, in graba de a scapa cat mai repede de cosuri si de a a vea un ten frumos. Este recomandat a se folosi o singura data pe zi timp de aproximativ 6 saptamani.

Eu am inceput tratamentul de 12 zile si parca se observa mici imbunatatiri ale tenului, insa banuiesc ca este mult prea devreme sa trag o concluzie sau sa ma bucur. Ordinea in care le folosesc este:

  • dimineata Minoz, Effaclar gel pentru curatare a tenului si Skinoren
  • seara curat tenul cu Effaclar gel si aplic Effaclar Duo.

Promit ca o sa revin cu update si pareri despre produse dupa ce imi termin tratamentul.

Daca aveti intrebari si pareri le puteti posta pe site si va promit ca raspund cat de repede le vad.

Succes tuturor si multa rabdare!

Sistemul de curatare a pielii de la Clarisonic Sonic

Am folosit acest produs timp de cativa ani buni si il consider ca fiind unul din cele mai bune produse de pe piata, pentru ca chiar m-a ajutat sa imi curat pielea. Acest produs este disponibil pe piata de ceva timp, dar m-am gandit sa imi fac si eu partea, pentru ca simt ca chiar a avut un efect pozitiv asupra pielii mele.

Cum functioneaza Clarisonic Sonic?

Produsul de la Clarisonic functioneaza ca o periuta electrica pentru dinti masiva care iti curata fata ( dar mult mai blanda). Foloseste o frecventa sonica de 300+ miscari pe secunda, care are un efect bland de masaj care ii ofera pielii o curatare in adancime. Actiunea de miscare a periilor indeparteaza mizeria si grasimea de pe fata ta, ajungand mai adanc in pori decat o curatare manuala.

Folosirea acestui dispozitiv

In mod normal, il folosesc o data pe zi. Este foarte usor de folosit: trebuie doar sa iti uzi pielea si periuta cu apa calda. Imi place sa aplic intai un produs de curatare atat pe fata, cat si pe periuta dispozitivului, si sa las sa actioneze un pic, dupa care pornesc dispozitivul  si apoi misc incet usor peria pe fata, folosind o miscare mica de rotatie. Singurul lucru pe care trebuie sa il tii minte este sa nu apesi prea tare, pentru ca, in primul rand, o sa doara si, in al doilea rand, acest lucru de fapt nu permite periutei sa functioneze asa cum trebuie, ceea ce ii reduce din eficienta. Este, de asemenea, complet rezistenta la apa, ceea ce este folositor, pentru ca o poti folosi atunci cand faci un dus sau o baie, deci este usor sa o folosesti si pe gat sau alte zone.

Dispozitivul Clarisonic poate fi folosit cu orice produs de curatare si cei de la Clarisonic au si ei propria lor linie de produse, dar eu prefer sa imi folosesc eu produsele. In acest moment, folosesc Bioderma Sebium Gel Moussant, pe care il ador. Personal, cred ca acest dispozitiv functioneaza cel mai bine cu acest tip de produs de curatare ( am folosit, de asemenea, Dermalogica Special Cleansing Gel si Rodial Skin Bleach Cleanser) decat cu un balsam de curatare precum Eve Lom, dar in cele din urma conteaza doar preferintele personale.

Cateva pareri despre Clarisonic Sonic

Clarisonic-Sonic-perie-cosuri

Pentru mine, primul pas pentru obtinerea unei pieli clare este curatarea si igiena potrivite ( am si scris un post pe aceasta tema) si, pentru mine, dispozitivul Clarisonic isi face treaba asa cum trebuie. Imi lasa pielea complet curatata, dar fara sa se simta uscata sau iritata. De asemenea, este foarte eficient pentru indepartarea machiajului. Dupa cum am mai zis, il folosesc doar o singura data pe zi si il folosesc mereu atunci cand am avut machiaj pus. Curat de doua ori atunci cand am avut machiaj. In primul rand, folosesc un produs de curatare, pentru a indeparta mare parte din machiaj si apoi curat din nou cu dispozitivul de la Clarisonic, pentru a ma asigura ca pielea mea este curatata asa cum trebuie. Face o diferenta enorma. Indiferent de cat de bine crezi ca ai curatat manual, mereu o sa ramana resturi de machiaj. Dispozitivul face o curatare mai eficienta decat am reusit eu vreodata.

Un alt lucru cu care dispozitivul Clarisonic m-a ajutat este ascunderea cicatricilor aparute in urma episoadelor de acnee. Cand am avut niste cicatrici cu adevarat urate, am folosit acest dispozitiv impreuna cu Rodial Skin Bleach Cleanser si cred ca acest lucru a ajutat la indepartarea mai rapida a cicatricilor. Nu a fost o solutie peste noapte ( exista vreuna, atunci cand e vorba de cicatrici ?), dar totusi a grabit procesul.

Am o piele de combinatie, cu o parte mai uleioasa si congestionata si cu pielea obrajilor mai uscata si sunt predispusa la vechile atacuri de acnee. De cand am inceput sa folosesc acest dispozitiv, am observat o imbunatatire semnificativa a starii in care se afla pielea mea.am vazut o reducere in punctele negre si congestia de pe fruntea mea. De asemenea, am descoperit ca serurile si cremele de hidratare sunt mai eficiente ca inainte si penetreaza mai adanc in piele dupa ce am inceput sa folosesc acest dispozitiv. Observ diferenta in mod deosebit atunci cand nu il folosesc pentru o perioada ( atunci cand sunt plecata, de exemplu) si porii mei sunt mai usor de observat.

Un avertisment (din proprie experienta)

Dispozitivul de la Clarisonic are trei setari pentru viteza. Il folosesc la cea mai mica viteza de obicei, dar niciodata la cea mai mare viteza. L-am folosit o data la viteza cea mai mare si mi-a lasat pielea mai sucata si intr-o stare mai proasta ca inainte, asa cum poti pati daca exfoliezi prea mult. Asadar, sunt mereu atenta sa nu il folosesc din greseala la cea mai mare viteza. Nu ar trebui sa fie deloc necomfortabil atunci cand il folosesti.

Ce model sa cumpar?

Eu am dispozitivul Clarisonic Plus, dar sora mea are modelul Mia, asa ca le-am incercat pe ambele ( folosind propriile mele perii). De asemenea, exista si modelele Classic si Mia 2. Din punct de vedere estetic, modelele Clarisonic Plus si Clarisonic Classic arata la fel si sunt mai mari decat dispozitivele Mia si Mia 2. Cand mi-am cumparat dispozitivul, dispozitivul Mia inca nu fusese scos pe piata ( de atat de mult timp il am), dei am avut mai putine optiuni dintre care sa aleg.

Cand vine vorba de functionalitate, principala diferenta dintre aceste modele este numarul de viteze care pot fi alese. Dispozitivul Plus are trei setari de viteza ( mic, mediu si mare) si optiunea pentru periuta de corp, in timp ce modelele Classic si Mia 2 au doar doua setari pentru viteza ( mica si medie). Dispozitivul original Mia nu are nici o setare variabila pentru viteza si functioneaza doar la viteza normala.

Niciodata nu folosesc peria de corp si aproape niciodata nu schimb setarile pentru viteza, asadar nu am nevoie de aceste setari in plus. Si de fapt, prefer dispozitivul Mia, pentru ca este mai mic. Daca ar fi sa aleg acum sau daca dispozitivul meu se strica, as alege Mia 2. Imi place dispozitivul Mia 2 mai mult decat dispozitivul Mia pentru ca imi place sa il folosesc la setarea pentru viteza joasa si Mia nu are acesta optiune. Daca te gandesti ce optiuni sa alegi si iti faci griji in privinta pretului, as spune sa alegi Mia sau Mia 2. Nu cred ca pierzi ceva fata de celelalte modele si exista o diferenta semnificativa intre preturi.

Capetele cu perie

Dispozitivele Clarisonic vin cu o perie sensibila ca standard. Nu am o piele sensibila, dar nu simt ca as avea nevoia de o perie mai puternica. De fapt, imi place mai mult peria de curatare a porilor in adancime. In mod surprinzator, mi se pare chiar mai sensibila decat modelul de perie sensibila si am observat imbunatatiri semnificative la nivelul pielii. De asemenea, exista perii si pentru piele delicata si pentru cea normala si chiar o perie pentru corp, care se potriveste numai pe dispozitivul Clarisonic Plus ( si pe modelul Pro).

Clarisonic Sonic este grozav pentru curatirea pielii, dar trebuie as ai grija sa nu il folosesti la viteza mare, pentru ca poate deveni prea abraziv. Dupa cum am mai zis, as alege unele din modelele mai ieftine. Nu consider ca modelele care sunt mai scumpe au cu adevarat ceva in plus.

8 comentarii la „Tratament pentru Coșuri – Sfaturi și Recomandări de Tratare a Coșurilor”

  1. Am vazut ca foarte multe persoane recomanda sapunul cu sulf pentru acnee. Ce parere aveti despre el?

    Este bun, are proprietati impotriva acneei sau este doar un mit si se comporta ca un sapun obisnuit?

    Merita sa imi cumpar un sapun cu sulf si sa imi incerc norocul cu el? 😀

    Ah si inca o chestie de unde il pot cumpara?

    Am impresia ca am vazut in Auchan ceva tip de sapun cu sulf, este bun sau trebuie neaparat din ala medicinal care se gaseste doar la firmele de cosmetice profesionale?

    Răspunde
    • Din punctul meu de vedere ti-l recomand. Vezi de la Ortos este sapun cu sulf. Dupa toate gelurie de curatare unele scumpe altele mai ieftine tenul meu sensibil si mixt se curata doar cu sapun cu sulf. Stiu, multi zic ca usuca dar exista crema hidratanta incearca una cu cat mai putine ingrediente chimice. Si exista lotiune tonica care sa echilibreze pielii minunata apa de trandafiri. Si aplici ca tratament skinoren pe cosuri. Deci dupa n tratamente cu rutine speciale, acizi exfolianti si creme peste 1 milion cu asta scap usor de o acnee oribila. Bafta. Si fa si o detoxifiere generala ori cu sare amara si detox pt colon vezi de la fates.

      Răspunde
    • La cat de ieftin este cred ca e cam deplasata intreabarea daca merita cumparat

      Cumpara-l si incearca-ti norocul. El este foarte recomandat in tratamentul acneei, dar cel mai adesea in combinatie cu alte tratamente medicamentoase.

      Răspunde
    • Chiar poti sa-l folosesti cu incredere. Dar daca tot il folosesti, cumpara unul de calitate pe baza de apa minerala sulfurata. Nu cumpara unul de 6 lei care iti face mai mult rau decat bine!

      Răspunde
    • De cumparat il poti cumpara de la farmacie.
      Cat despre eficienta lui, nu stiu ce sa iti spun. Depinde foarte mult de problema care sta la baza acneei tale si de tipul tau de ten.

      Asa pentru curatarea tenului, sapunul cu sulf este destul de bun! Merita incercat!

      Răspunde
  2. buna, nu este deloc bine cu spirt…ti-ar trebui o mixtura cu antibiotic ca sa-ti usuce bubitele si un consult la medicul dermatolog pentru a rezolva problema definitiv, nu doar provizoriu
    ti-l recomand pe dr Kaleshi din bucuresti, foarte bun doctor…daca ai nevoie iti pot da nr de telefon

    Răspunde
  3. Pai AR cam trebui Sa vezi care e cauza SI Sa tratezi SI cauza, nu doar efectele…baneocin are antibiotic, s-AR putea Sa iti rezolve problema PE termen scurt…risccul e Sa iti reapara SI Sa nu mai raspunda apoi la baneocin…

    Răspunde
  4. Tratamentul acneei poate fi si este de cele mai multe ori foarte complex. Pentru copii (a se intelege acneea juvenila) nu stiu daca are vreun rost sa se incerce terpaia cu UV sau alte chestii de acest gen, deoarece este o acnee cae va disparea odata cu trecerea timpului si cu reglarea problemelor hormonale.

    Eu zic ca pentru ei cele mai indicate tratamente sunt cele naturiste, mastile, alimentatia, sportul pentru detoxifiere etc.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.