Este adevarat ca soarele vindeca acneea?

I: Este adevarat ca soarele vindeca acneea?

R: Mai mult sau mai putin si depinde de la caz la caz. Cunosc persoane care au scapat ca prin minune de cosurile de pe spate in 1 – 2 saptamani cat au stat in vacanta la mare. Iarasi cunosc persoane carora in urma expunerii la soare acneea li s-a agravat.

Recomandarea medicului meu dermatolog acum un car de ani a fost urmatoarea: expune-te la soare cate 2 ore pe zi, insa ai grija sa o faci intre orele 10 – 14, deoarece dupa amiaza expunerea la soare poate fi periculoasa datorita radiatiilor. Profita de soare, deoarece este un remediu excelent impotriva acneei (cel putin in cazul tau) insa fa-o inteligent.

Sfatul meu este sa tineti cont (la fel cum am facut si eu) de sfatul doamnei dermatolog. Eu aveam vreo 17 ani daca imi aduc bine aminte, aveam probleme cu cosurile de pe spate si ma pregateam pentru a face un dosar militar pentru Academia de Politie. Eram oarecum presat de timp deoarece aveam doar 1 luna pana ar fi trebuit sa merg pentru verificare. Ce pot sa spun e ca am trecut cu brio verificarea medicala, deoarece la momentul respectiv tot ce mai aveam pe spate erau doar cateva mici cicatrici.

17 pareri despre Este adevarat ca soarele vindeca acneea?
 1. Ciucureanu Dana
 2. Terapia cu Soare
 3. Lexxxx
 4. marta
 5. Raducu
 6. Melissa
 7. Valentina
 8. alina M
 9. dana
 10. Cristina Baci
 11. Alinutza
 12. jupana_2
 13. Sorina
 14. Delia
 15. Chrisssa
 16. Daniela Albinosu