Masca cu aspirina si miere

Aspirina sau acidul acetilslicilic cum este denumita in termeni medicali este un antiinflamator foarte puternic, iar pe langa aceasta aspirina poate fi folosita in multe alte scopuri, printre care si ca masca de ten pentru combatarea acneei si punctelor negre.

De asemenea masca cu aspirina este foarte recomandata persoanelor care au tenul gras si total nerecomandata celor cu tenul uscat deoarece o masca cu aspirina l-ar usca si mai tare, lucru care ar putea agrava acneea. Cu alte cuvinte, masca cu aspirina este recomandata persoanelor cu tenul gras/mixt si are rolul de a curata si exfolia tenul dar si de a usca cosurile si punctele negre.

Ingrediente pentru o masca cu aspirina?

 • 3 comprimate de aspirina
 • o lingurita mica de miere de albine
 • aproximativ ½ lingurite de apa plata

Imediat ce aveti aceste ingrediente, puneti intr-o farfuriuta apa si apoi pastilele de aspirina (nu folositi comprimate filmate de aspirina deoarece acestea se vor dizolva foarte greu in apa). Dupa ce aspirina se dizolva (nu va asteptati sa obtineti o pasta perfecta) amestecati bine si adaugati mierea de albine, dupa care mai amestecati-o inca odata pentru a obtine o pasta uniforma.

Aplicati pasta obtinuta pe toata fata, inclusiv sub barbie si lasati-o aproximativ 15 minute. Va recomand sa stati intinsa pe pat si sa va inarmati cu rabdare deoarece vor fi 15 minute foarte lungi. Veti simti o senzatie ciudata in zona respectiva ca si cum ceva va strange pielea de pe fata. De asemenea cu siguranta mici bucatele din pasta care ati intins-o pe ten vor cadea.

Dupa ce trec cele 15 minute, mergeti la baie si clatiti-va usor cu apa calduta facand in acelasi timp un masaj rotativ al fetei.

Puteti face aceasta masca si fara miere de albine insa dupa va trebui neaparat sa folositi o crema hidratanta. De asemenea, daca preparati masca cu aspirina fara miere de albine, pasta rezultata nu se va mai prinde atat de bine de ten.  Puteti folosi masca cu aspirina de maxim 2 ori pe zi, dar inainte de a o aplica asigurati-va ca nu sunteti alergici la aspirina.

Astept cu interes parerile voastre si rezultatele obtinute in urma acestei masti!

 

35 pareri despre Masca cu aspirina si miere
 1. stroia
  • Angela
 2. vivian
 3. ionut
 4. simona elena
 5. A.Andreea
 6. Daniela N.
 7. Diana Popescu
 8. Georgiana
 9. Camelia
 10. Valeri
  • Alin
 11. Loredana
 12. Fraterinite
 13. Elida
 14. Valentina
 15. Ellenush
 16. Daniela Albinosu
 17. Chirila Anca
 18. Botusanu Maria
 19. Dana Zaharia
 20. Joker
 21. Corina Banel
 22. Ionite Florina
 23. Stoain I.
 24. Alde Marius
 25. Valeriu Savoaia
 26. Elenuca M.
 27. Saludad
 28. Alida
 29. tantor
 30. Cristina
 31. Valentin Doru
 32. Crina
 33. Diana