Prevenirea acneei

Vom face o mica lista cu sfaturi si informatii utile pentru prevenirea acneei, unele dintre ele fiind absolut banale, insa din pacate nestiute de foarte multe persoane. Cu siguranta le-am mai amintit si prin alte articole, insa sunt rasfirate, asa ca sper ca este o idee buna sa le punem pe toate la un loc.

1. Gasiti un regim si ramaneti la el atata timp cat da rezultate. De asemenea alegeti o metoda de tratament pentru acnee recomandata de medicul dermatolog si ramaneti la ea atata timp cat obtineti rezultate vizibile.

2. Fara alcool. Nu utilizati sub nici o forma produse cosmetice cum ar fi lotiunile tonice, daca acestea contin concentratii mari de alcool izopropilic. Folosindu-le nu veti reusi decat sa va provocati iritatii care cu siguranta va vor agrava acneea.

3. Nu va spalati excesiv. Am discutat intr-un articol despre mituri faptul ca acneea nu este produsa de murdarie, deci nu aveti nici o scuza sa va spalati de 10 ori pe zi pe fata. In mod normal este de ajuns sa va spalati de 2 ori pe zi (dimineata si seara) cu apa calduta.

4. Spalati-va dupa antrenamente. Nu uitati sa faceti un dus, imediat dupa fiecare antrenament. Umiditatea data de transpiratie si frecarea pielii de haine sau diverse aparate de care ati avut parte in timpul antrenamentelor sunt conditiile perfecte in care acneea isi poate face aparitia.

5. Evitati atingerea fetei. Multe persoane au obiceiul sa isi atinga fata din 5 in 5 minute fara nici un motiv anume. Evitati acest lucru deoarece atingandu-va fata puteti provoca bacterii care vor intra in pori si astfel se va produce acneea.

 

 

8 pareri despre Prevenirea acneei
  1. march
  2. Adel
  3. Valentin Doru
  4. Chirila Anca
  5. Fiona
  6. Ionut
  7. Corina
  8. porfiroiu