Retin A – crema pentru acnee

Retin A este una dintre cele mai indicate creme in tratamentul acneei severe. Este un o crema cu o actiune foarte puternica de aceea inainte de toate trebuie sa specific faptul ca nu este recomandat sa o folositi de capul vostru, fara ca ea sa va fie recomandata de un medic dermatolog. Nu este permisa folosirea de Retin A pe suprafetele iritate. Daca in timp ce folositi Retin A observati ca pielea dumneavoastra devine iritata, iar iritatia persista mai mult de cateva zile sau chiar se agraveaza, opriti imediat tratamentul si comunicati-I acest lucru medicului dermatolog care v-a prescris tratamentul cu Retin A.

Cum se administreaza Retin A?

Retin A se va aplica doar o singura data pe zi, de preferat seara inainte de culcare. Aveti grija sa aplicati aceasta crema doar pe suprafetele afectate de acnee si sa folositi atata crema cat este necesar, nu mai multa nici mai putina. Va recomand sa o intindeti pe piele cu ajutorul unui tampon steril. Evitati aplicarea unui exces de Retin A si fiti atenti atunci cand o aplicati pe fata sa nu folositi prea multa deoarece excesul poate ajunge in ochi.

De asemenea tineti nu faceti greseala pe care o fac foarte multe persoane atunci cand vine vorba de tratamente si nu ganditi ca daca veti folosi mai multa crema tratamentul va fi mai rapid. Dimpotriva, folosind mai multa crema pot sa apara iritatii, inrosuri ale pielii, descumare si stari de disconfort cum ar fi intepaturile.

Ca la orice alt medicament antiacneic nu va asteptati ca Retin A sa dea rezultate dupa cateva zile de la prima aplicare. In cele mai multe cazuri, primele rezultate au aparut abia dupa 3 saptamani de aplicare regulata, deci inarmati-va cu rabdare. Sunt permise produsele cosmetice in timpul utilizarii de Retin A insa aveti grija ca inainte sa aplicati crema, sa va spalati bine pe suprafetele pe care aceasta va fi aplicata si de asemenea aveti grija sa folositi doar produse cosmetice indicate celor care sufera de acnee.

Contraindicatii Retin A

Ingredientul activ din Retin A este acidul retinoic care mai este numit si tretinoin, iar el este prezent in aceasta crema intr-un procent de 0.05%. De asemenea Retin A mai contien si butilhidroxitoluol, acid srbinic si excipienti.

Tinand cont ca este o crema foarte puternica, iritatiile sunt destul de frecvente de aceea va recomand sa evitati contactul cu ochii, pleoapele, gura, mucoasele etc.

Este posibil ca in urma aplicarii de Retin A sa prezentati diferite reactii adverse precum: uscarea pielii, senzatii de usturime, arsuri, senzatii de caldura / fierbinteala, puruit sau inrosire a pielii. In foarte putin cazuri s-au semnalat pustule si crusteale pielii. De asemenea cazurile de alergie la tetinoin (substanta activa in Retin A) au fost extrem de rare insa daca constatati ca sunteti alergic la aceasta substanta incetati imediat aplicarea cremei.

62 pareri despre Retin A – crema pentru acnee
 1. Mihaela
 2. Chirila Anca
  • daey
 3. alexia
 4. Marici
 5. georgiana
 6. diana alexei
 7. Lidia
 8. diana alexei
 9. diana alexei
 10. Lidia
 11. diana alexei
  • HS
   • alice nicolescu
 12. Lidia
 13. Lidia
 14. georgiana
 15. Mada
 16. Chirila Anca
 17. Mari A
 18. Diana Alexei
 19. Chirila Anca
 20. madalina deculescu
 21. dana maiu
 22. Sanda
 23. Florin
  • Ana
 24. Cristina B
 25. Liliana
 26. Diana
 27. damian
 28. damian
 29. Corina Males
 30. Laura
 31. Cristina Sparhat
 32. Chirila Anca
 33. Dany
 34. Diana Popescu
 35. Alina
 36. Roxana
 37. Anca
 38. Alina Radu
 39. Selena
 40. sebi
 41. sebi
 42. sebi
 43. sebi
 44. sebi
 45. sebi
 46. lavy
 47. Daniel Boleacu
 48. Floryna
 49. Sorin
 50. Nick
 51. MIHAI
 52. sakira
 53. dane
 54. mita
 55. mihaela
 56. vecks
 57. Petrea
 58. Lord