Roaccutane

Roaccutane este un medicament recomandat in formele severe de acnee, in special pentru acneea chistica si acneea conglobata care prezinta rezistenta la alte tipuri de tratamente pentru acnee.  A aparut pe piata undeva prin anul 1982, iar in prezent este comercializat in mai multe tari, avand diverse denumiri. Este  absolut necesar ca Roaccutane sa fie prescris de catre medici dermatologi cu o experienta bogata in tratamentele cu retinoizi. Substanta activa a acestui medicament este izotretinoin, iar el este disponibil in capsule de 10mg si 20mg.

Efecte Roaccutane

Substante activa din Roaccutane (izotretinoinul) este un steroizomer sintetic, iar modul in care actioneaza asupra acneei nu a fost inca elucidat 100% insa s-a dovedit a fi extrem de eficient impotriva acesteia reducand dimsniunile glandelor sebacee si micsorand cantitatea de sebum. Pentru unele persoane Roaccutane a fost singura solutie care a dat roade, dupa ani de incercari cu tratamente naturiste sau alte tipuri de tratamente antibiotice.

Efecte secundare Roaccutane

Pe langa efectele sale benefice asupra tenului, Roaccutane are si o lista foarte mare de efecte secundare printre care malformatiile nou nascutilor. De aceea am specificat la inceputul articolului ca acest medicament trebuie administrat numai cu acordul unui medic specialist. Recomandarea mea personala pentru femeile care sunt insarcinate sau urmeaza a fi insarcinate este sa ocoleasca acest produs si sa caute alternative fara efecte secundare, de preferat tratamente naturiste.

roacutaneFiind un medicament cu o puternica actiune asupra ficatului, este necesar ca inainte de inceperea tratamentului si dupa o perioada scurta (1 – 2 luni) de la inceperea tratamentului sa faceti cateva analize ale functiei hepatice. In cazul in care suferiti de diabet, va recomandam ca periodic sa faceti un control al glicemiei, deoarece in unele cazuri in timpul tratamentelor cu Roaccutane s-au semnalat cresteri usoare ale glicemiei.

Un studiu ce dateaza din 2005 arata ca substanta activa din Roaccutane, afecteaza creerul (ii reduce metabolismul intr-o anumita zona cu aproximativ 21%) astfel incat persoanele aflate sub tratament cu Roaccutane sunt predispuse la depresie. Daca imi aduc bine aminte au fost si niste scandaluri pe tema asta in anii trecuti.

Atentie cand folositi Roaccutane!

Roaccutane, este un medicament foarte periculos (administrat necorespunzator) dar in acelasi timp si eficient, de aceea este recomandat ca el sa fie administrat doar sub supraveghere medicala  si doar in cazuri de acnee severa (nu pentru cateva cosuri amarate sau cateva puncte negre).


Te-a ajutat Roaccutane in tratamentul acneei?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...

Si prospectul Roaccutane:

6 pareri despre Roaccutane
  1. Andreea
  2. Anca Maria
  3. Ana
  4. Luciana
  5. Mella
  6. AngC