Skinoren – Gel Pentru Acnee

Skinoren este un alt medicament foarte puternic si eficient impotriva acneei care de-a lungul timpului s-a dovedit a fi tratamentul potrivit in foarte multe cazuri de acnee in diferite stagii, eliminand-o permanent.  In unele cazuri, atunci cand este vorba despre o acnee severa este posibil ca medicul dermatolog sa va recomande Skinoren impreuna cu pastilele Roaccutane (vom vorbi despre ele in urmatorul articol).

Skinoren se gaseste in orice farmacie si se elibereaza doar pe baza unei prescriptii medicale. Este un medicament antibiotic sub forma de gel sau sub forma de crema (crema contine 20% acid azeliac iar gelul 15%) . Skinoren are cateva contraindicatii de aceea va recomandam si chiar insistam sa il folositi doar atunci cand v-a fost recomandat de un dermatolog sau macar sa cititi cu atentie prospectul.

Contraindicatii Skinoren

 • Inainte de a folosi atat crema cat si gelul Skinoren asigurati-va ca nu sutneti alergic la acid azelaic.
 • Desi nu s-au semnalat efecte secundare in timpul sarcinii si alaptarii, este recomandat sa cereti sfatul medicului in legatura cu acest aspect.
 • Aplicati Skinoren doar pe zonele afectate si tineti cont ca este un medicament pentru uz extern.
 • Evitati contactul cu ochii si spalati-va bine pe maini dupa utilizare. In cazul unui contact accidental cu ochii, spalati cu apa din abundenta, iar daca iritatia persista mergeti de urgenta la medic.

Cum se utilizeaza Skinoren?

Spalati si curatati pielea inaitne de orice aplicare. Puteti folosi in acest scop si o solutie de curatare pentru tipul dumneavoastra de ten.  Aplicati Skinoren de doua ori pe zi (diimneata si seara) si masati usor gelul astfel incat acesta sa intre in piele. Pentru a obtine rezultate bune, aplicati-l regulat si in cantitatile recomandate.

In cat timp apar rezultatele?

skinoren

In functie de gravidatea acneei, durata tratamentului poate fi intre cateva saptamani si cateva luni. In mod normal, dupa 4 saptamani veti remarca o ameliorare a acneei.

In cazul in care nu observati nici o imbunatatire dupa primele 4 saptamani, intrerupeti tratamentul si mergeti la medicul dermatolog pentru mai multe investigatii si prescrierea unui alt tratament pentru acnee.

Efecte secundare Skinoren

Ca mai toate medicamentele existente, si acesta poate cauza anumite efecte secundare. Printre cele mai frecvente sunt: senzatiile de arsura, mancarimi, iritatii si uscarea pielii. In mod normal aceste efecte secundare sunt usoare si dispar de la sine. In cazul in care observati alte efecte secundare care nu sunt precizate in prospectul medicamentului, aduceti la cunostinta acest lucru medicului dumneavoastra.

Cat costa Skinoren?

Produsul sub forma de gel (despre care am vorbit in articol) costa in jur de 42 lei (pretul poate diferi cu plus/minus 1 leu in functie de farmaice, iar produsul sub forma de crema costa in jur de 33 lei (la fel, pretul poate fi usor diferit).


Te-a ajutat Skinoren in tratamentul acneei?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...
63 pareri despre Skinoren – Gel Pentru Acnee
 1. Andreea Iosif
 2. Alina
 3. Chirila Anca
 4. Lorena
  • Helen
  • Petoi Emanuela
 5. Robert
 6. Diana
 7. Doru
 8. Bibi
 9. Chirila Anca
 10. Andra
 11. Liliana
 12. Cristiana
 13. Inna
 14. daniela
 15. Miha
 16. Lucia
 17. Chirila Anca
 18. ana
 19. Mihaela Baci
 20. Diana Popescu
 21. Chirila Anca
 22. Radu Neculai
 23. Luciana
 24. Bogdan
 25. AngC
 26. Chirila Anca
 27. Simona M.
 28. Alina B.
 29. Crisu
 30. Lexxxx
 31. Candy
 32. Ada M.
 33. Gani
 34. Maria N.
 35. Gaby
 36. Valentina
 37. Crisu
 38. Valentina
 39. Crisu
 40. Valentina
 41. Crisu
 42. L.A.
 43. Alina B.
 44. Crisu
 45. Alina B.
 46. Crisu
 47. Carina
 48. angela chiri
 49. ancutza
 50. smecheriee
 51. alidaaa
 52. ioanateo
 53. faluta
 54. alecia
 55. Chirila Anca
 56. Felicia
 57. Daniela Ailenei
 58. Lenuta
 59. Victor
 60. Ciuby