Skinoren – Gel Pentru Acnee

Skinoren este un alt medicament foarte puternic si eficient impotriva acneei care de-a lungul timpului s-a dovedit a fi tratamentul potrivit in foarte multe cazuri de acnee in diferite stagii, eliminand-o permanent.  In unele cazuri, atunci cand este vorba despre o acnee severa este posibil ca medicul dermatolog sa va recomande Skinoren impreuna cu pastilele Roaccutane (vom vorbi despre ele in urmatorul articol).

Skinoren se gaseste in orice farmacie si se elibereaza doar pe baza unei prescriptii medicale. Este un medicament antibiotic sub forma de gel sau sub forma de crema (crema contine 20% acid azeliac iar gelul 15%) . Skinoren are cateva contraindicatii de aceea va recomandam si chiar insistam sa il folositi doar atunci cand v-a fost recomandat de un dermatolog sau macar sa cititi cu atentie prospectul.

Contraindicatii Skinoren

 • Inainte de a folosi atat crema cat si gelul Skinoren asigurati-va ca nu sutneti alergic la acid azelaic.
 • Desi nu s-au semnalat efecte secundare in timpul sarcinii si alaptarii, este recomandat sa cereti sfatul medicului in legatura cu acest aspect.
 • Aplicati Skinoren doar pe zonele afectate si tineti cont ca este un medicament pentru uz extern.
 • Evitati contactul cu ochii si spalati-va bine pe maini dupa utilizare. In cazul unui contact accidental cu ochii, spalati cu apa din abundenta, iar daca iritatia persista mergeti de urgenta la medic.

Cum se utilizeaza Skinoren?

Spalati si curatati pielea inaitne de orice aplicare. Puteti folosi in acest scop si o solutie de curatare pentru tipul dumneavoastra de ten.  Aplicati Skinoren de doua ori pe zi (diimneata si seara) si masati usor gelul astfel incat acesta sa intre in piele. Pentru a obtine rezultate bune, aplicati-l regulat si in cantitatile recomandate.

In cat timp apar rezultatele?

skinoren

In functie de gravidatea acneei, durata tratamentului poate fi intre cateva saptamani si cateva luni. In mod normal, dupa 4 saptamani veti remarca o ameliorare a acneei.

In cazul in care nu observati nici o imbunatatire dupa primele 4 saptamani, intrerupeti tratamentul si mergeti la medicul dermatolog pentru mai multe investigatii si prescrierea unui alt tratament pentru acnee.

Efecte secundare Skinoren

Ca mai toate medicamentele existente, si acesta poate cauza anumite efecte secundare. Printre cele mai frecvente sunt: senzatiile de arsura, mancarimi, iritatii si uscarea pielii. In mod normal aceste efecte secundare sunt usoare si dispar de la sine. In cazul in care observati alte efecte secundare care nu sunt precizate in prospectul medicamentului, aduceti la cunostinta acest lucru medicului dumneavoastra.

Cat costa Skinoren?

Produsul sub forma de gel (despre care am vorbit in articol) costa in jur de 42 lei (pretul poate diferi cu plus/minus 1 leu in functie de farmaice, iar produsul sub forma de crema costa in jur de 33 lei (la fel, pretul poate fi usor diferit).


Te-a ajutat Skinoren in tratamentul acneei?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...
62 pareri despre Skinoren – Gel Pentru Acnee
 1. Alina
 2. Chirila Anca
 3. Lorena
  • Helen
  • Petoi Emanuela
 4. Robert
 5. Diana
 6. Doru
 7. Bibi
 8. Chirila Anca
 9. Andra
 10. Liliana
 11. Cristiana
 12. Inna
 13. daniela
 14. Miha
 15. Lucia
 16. Chirila Anca
 17. ana
 18. Mihaela Baci
 19. Diana Popescu
 20. Chirila Anca
 21. Radu Neculai
 22. Luciana
 23. Bogdan
 24. AngC
 25. Chirila Anca
 26. Simona M.
 27. Alina B.
 28. Crisu
 29. Lexxxx
 30. Candy
 31. Ada M.
 32. Gani
 33. Maria N.
 34. Gaby
 35. Valentina
 36. Crisu
 37. Valentina
 38. Crisu
 39. Valentina
 40. Crisu
 41. L.A.
 42. Alina B.
 43. Crisu
 44. Alina B.
 45. Crisu
 46. Carina
 47. angela chiri
 48. ancutza
 49. smecheriee
 50. alidaaa
 51. ioanateo
 52. faluta
 53. alecia
 54. Chirila Anca
 55. Felicia
 56. Daniela Ailenei
 57. Lenuta
 58. Victor
 59. Ciuby