Skinoren – Gel Pentru Acnee

Skinoren este un alt medicament foarte puternic si eficient impotriva acneei care de-a lungul timpului s-a dovedit a fi tratamentul potrivit in foarte multe cazuri de acnee in diferite stagii, eliminand-o permanent.  In unele cazuri, atunci cand este vorba despre o acnee severa este posibil ca medicul dermatolog sa va recomande Skinoren impreuna cu pastilele Roaccutane (vom vorbi despre ele in urmatorul articol).

Skinoren se gaseste in orice farmacie si se elibereaza doar pe baza unei prescriptii medicale. Este un medicament antibiotic sub forma de gel sau sub forma de crema (crema contine 20% acid azeliac iar gelul 15%) . Skinoren are cateva contraindicatii de aceea va recomandam si chiar insistam sa il folositi doar atunci cand v-a fost recomandat de un dermatolog sau macar sa cititi cu atentie prospectul.

Contraindicatii Skinoren

 • Inainte de a folosi atat crema cat si gelul Skinoren asigurati-va ca nu sutneti alergic la acid azelaic.
 • Desi nu s-au semnalat efecte secundare in timpul sarcinii si alaptarii, este recomandat sa cereti sfatul medicului in legatura cu acest aspect.
 • Aplicati Skinoren doar pe zonele afectate si tineti cont ca este un medicament pentru uz extern.
 • Evitati contactul cu ochii si spalati-va bine pe maini dupa utilizare. In cazul unui contact accidental cu ochii, spalati cu apa din abundenta, iar daca iritatia persista mergeti de urgenta la medic.

Cum se utilizeaza Skinoren?

Spalati si curatati pielea inaitne de orice aplicare. Puteti folosi in acest scop si o solutie de curatare pentru tipul dumneavoastra de ten.  Aplicati Skinoren de doua ori pe zi (diimneata si seara) si masati usor gelul astfel incat acesta sa intre in piele. Pentru a obtine rezultate bune, aplicati-l regulat si in cantitatile recomandate.

In cat timp apar rezultatele?

skinoren

In functie de gravidatea acneei, durata tratamentului poate fi intre cateva saptamani si cateva luni. In mod normal, dupa 4 saptamani veti remarca o ameliorare a acneei.

In cazul in care nu observati nici o imbunatatire dupa primele 4 saptamani, intrerupeti tratamentul si mergeti la medicul dermatolog pentru mai multe investigatii si prescrierea unui alt tratament pentru acnee.

Efecte secundare Skinoren

Ca mai toate medicamentele existente, si acesta poate cauza anumite efecte secundare. Printre cele mai frecvente sunt: senzatiile de arsura, mancarimi, iritatii si uscarea pielii. In mod normal aceste efecte secundare sunt usoare si dispar de la sine. In cazul in care observati alte efecte secundare care nu sunt precizate in prospectul medicamentului, aduceti la cunostinta acest lucru medicului dumneavoastra.

Cat costa Skinoren?

Produsul sub forma de gel (despre care am vorbit in articol) costa in jur de 42 lei (pretul poate diferi cu plus/minus 1 leu in functie de farmaice, iar produsul sub forma de crema costa in jur de 33 lei (la fel, pretul poate fi usor diferit).


Te-a ajutat Skinoren in tratamentul acneei?

Vezi Rezultatele

Loading ... Loading ...
61 pareri despre Skinoren – Gel Pentru Acnee
 1. Chirila Anca
 2. Lorena
  • Helen
  • Petoi Emanuela
 3. Robert
 4. Diana
 5. Doru
 6. Bibi
 7. Chirila Anca
 8. Andra
 9. Liliana
 10. Cristiana
 11. Inna
 12. daniela
 13. Miha
 14. Lucia
 15. Chirila Anca
 16. ana
 17. Mihaela Baci
 18. Diana Popescu
 19. Chirila Anca
 20. Radu Neculai
 21. Luciana
 22. Bogdan
 23. AngC
 24. Chirila Anca
 25. Simona M.
 26. Alina B.
 27. Crisu
 28. Lexxxx
 29. Candy
 30. Ada M.
 31. Gani
 32. Maria N.
 33. Gaby
 34. Valentina
 35. Crisu
 36. Valentina
 37. Crisu
 38. Valentina
 39. Crisu
 40. L.A.
 41. Alina B.
 42. Crisu
 43. Alina B.
 44. Crisu
 45. Carina
 46. angela chiri
 47. ancutza
 48. smecheriee
 49. alidaaa
 50. ioanateo
 51. faluta
 52. alecia
 53. Chirila Anca
 54. Felicia
 55. Daniela Ailenei
 56. Lenuta
 57. Victor
 58. Ciuby