Tratament acnee – Dr. Victorina Macovei

Acneea este o boala care nu tine cont de varsta si apare in momentele in care te astepti mai putin. Este practic, ca un musafir nepoftit care vine si nu mai vrea sa plece. cred ca asta e cea mai potrivita comparatie pentru acnee si spun acest lucru pentru ca de aproximativ 6 luni ma confrunt cu aceasta problema si nu prea am rezultate. Este adevarat ca vreo 3 luni de zile am trait cu impresia ca o sa treaca de la sine, insa dupa aceste 3 luni am vizitat un medic dermatolog din Suceava ce mi-a prescris urmatorul tratament: Minoz MR o capsula pe zi, Skinoren crema si Effaclar Duo cate o aplicare in fiecare zi timp de o luna. Dupa o luna de tratament nu era nici un fel de imbunatire si am renuntat a mai merge la control la aceeasi doamna doctor.

Ieri, am avut programare la domna doctor Victorina Macovei de la clinica Laurus Medical – Suceava si pot spune ca am iesit de acolo cu siguranta ca de data aceasta voi reusi sa scap de cosurile inestetice ce imi abunda fata. Am stat in cabinetul dumneaei in jur de 1 ora, timp in care mi-a pus tot felul de intrebari si mi-a explicat toate chestile pe care nu le intelegeam.

Tratamentul recomandat de doamna doctor este: Minoz MR 1 capsula pe zi timp de 3 luni si o lotiune (L10)+ un gel (L24) produse de aceasta clinica. Aceste creme nu se gasesc in alte farmacii sau magazine ci doar in lantul de clinici Laurus Medical.

Ritualul de ingrijire si aplicare a acestor tratamente este unul foarte simplu. Dimineata primul lucru pe care trebuie sa il fac este sa imi curat foarte bine tenul, sa aplic o crema hidratanta in caz ca pielea imi este uscata de la tratament, aplic gelul L10 si mai apoi folosesc fond de ten daca trebuie neaparat sa ies din casa. Gelul si lotiunea trebuie neaparat sa se tina la frigider.

effaclarDupa micul dejun iau o capsula de Minoz MR 100 mg. Acest antibiotic nu trebuie luat neaparat la ora fixa, deci nu trebuie sa va faceti probleme ca uitati sa il luati la aceeasi ora. Este foarte important ca atunci cand se administreaza Minoz sa evitati pe cat posibil expunerea la soare pentru ca acest medicament este fotosensibil.

Seara se curata tenul cu produsul, eu folosesc Effaclar gel pentru curatare si apoi aplic lotiunea L10. Lotiunea se agita inainte de folosire si se tine la frigider. Mirosul acesteia nu este unu placut dar asta nu inseamna ca acest lucru este un impediment in a-l folosi. Atat lotiunea cat si gelul se aplica pe toate zonele afectate de acnee.

Pe langa acest tratament am primit si o serie de analize hormonale + o ecografie pelvina pentru a vedea daca este totul in regula. Una din cauzele aparitiei acneei este sindromul ovarelor polichistice, de aceea, fetele trecute de pubertate trebuie sa isi faca aceste analize.

Analizele hormonale sunt urmatoarele: DHEAS, testosteron total, testosteron liber si 17 hidroxiprogesteron. Asa ca, fetelor, daca sunteti trecute de perioada pubertatii si va confruntati cu aceasta problema cereti medicului vostru sa va dea un set de analize hormonale si o ecografie, pentru ca problema poate avea radacini adanci in corpul vostru si trebuie tratata ca atare.

9 pareri despre Tratament acnee – Dr. Victorina Macovei
  1. Cosmin
  2. Anca M.
  3. Narcys
  4. Chirila Anca
  5. Narcys
  6. Daniel
  7. felicia
  8. Codruta
  9. Alexandra