Tratament cosmetic pentru acnee

Cosmetica a fost intotdeauna in stransa legatura cu sanatatea pielii atata timp cat s-au respectat anumite reguli. Si in cazul acneei, ingrijirea cosmetica poate fi unul dintre cele mai bune tratamente dar atata timp cat este facuta sub recomandarea si supravegherea unui medic dermatolog. Ma simt nevoita sa precizez faptul ca prin ingrijire cosmetica nu se intelege sub nici o forma stoarcerea sau inteparea cosurilor (aviz amatorilor).

Ce produse cosmetice putem folosi in acnee?

1. Produse de curatare. Produsele de curatare a tenului sunt recomandate si sunt sigura ca sunt folosite adesea si de persoanele care nu au probleme cu acneea, insa in cazul celor care au astfel de probleme, ele ar trebui sa fie cat mai blande si sa fie aplicate de doua ori pe zi (de preferat dimineata si seara) pentru a reduce astfel cantitatea de sebum din piele. In tratamentul acneei, nu este recomandat sub nici o forma sa folositi sapunuri dezinfectante sau antibacteriene deoarece acestea nu actioneaza in profunzime.

O alta recomandare, este sa nu folositi lotiuni care contin alcool sau diverse parfumuri deoarece acestea pot irita suprafata pielii pe care sunt aplicate si in consecinta pot agrava acneea. In schimb incurajam folosirea lotiunilor care contin acig gliolic, zinc sau benzoilperoxid. Dupa folosirea lor aveti grija sa va clatiti cu apa calduta sau daca aveti posibilitatea cu apa termala.

2. Cremele de hidratare. Cremele de hidratare sau emolientii sunt recomandate a fi folosite dupa curatarea tenului cu diverse solutii de tipul celor despre care am vorbit mai sus. Rolul acestora este sa reduca iritatiile si sa calmeze tenul.

3. Razele solare. Este benefic pentru bolnavul de acnee sa beneficieze de avantajele razelor solare insa mare atentie sa nu faceti excese deoarece soarele dintr-un aliat al bolnavului de acnee se poate transforma foarte usor intr-un stimul care agraveaza acneea daca va expuneti prea mult. Deci, stati la soare dar moderat.

4. Machiajul. Foarte multe fete care sufera de acnee se machiaza. Nimic gresit atata timp cat folosesc produse speciale pentru acnee. Acestea le puteti gasi la majoritatea farmaciilor din tara.

5. Produse Naturiste. Nu subestimati puterea solutiilor impotriva acneei pe care ni le ofera natura. Plante precum cimbrul, radacina de brusture sau galbenelele pot face minuni pentru tenul dumneavoastra si nu putine au fost cazurile in care au dat rezultate mai bune chiar decat tratamentele medicamentoase.

4 pareri despre Tratament cosmetic pentru acnee
  1. Vica
  2. Georgiana
  3. Daniela Albinosu
  4. Delia