Acneea apare numai la adolescenti?

4 comments

Cu siguranta nu! Desi majoritatea oamenilor au acnee in adolescenta, ea poate sa persiste sau poate sa apara si la varste mai inaintate.Sunt persoane care au avut acnee pentru prima data in viata lor la varsta de 30 sau 40 de ani, deci nu este o regula ca acneea sa apara numai in perioada adolescentei.

Sunt cateva cauze care ar putea provoca aparitia acneei, agravarea sau persistenta ei:

 • Modificarificarile de nivel hormonal provoaca cel mai des acneea. Femeile de exemplu vor observa aparitia acneei inainte si in timpul ciclului menstural. Anticonceptionalele de exemplu sau sarcina poate influenta iar gradul de severitate a acneei.
 • Stresul si tensiunea din viata de zi cu zi pot provca acneea. Oamenii reactioneaza diferit, unii pot sa nu aiba nimic chiar si in conditii maxime de stres pe cand altii pot sa se imbolnaveasca de acnee, diabet si multe alte boli pe baza de stres.
 • Anumita tipuri de medicamente pot cauza acneea sau pot provoca agravarea unei acnee deja existente. Daca incepeti sa luati un anume tip de medicament si observati aparitia acneei sau agravarea ei opriti imediat tratamentul (in cazul in care nu este un tratament foarte important) si vorbiti cu medicul dumneavoastra.
 • Alimentatia poate fi iar un factor care influenteaza intr-un fel sau altul acneea. Nu am auzit niciodata ca acneea sa fie provocata de o alimentatie incorecta insa am vazut cazuri in care aceasta era “intretinuta”. In consecinta va recomandam ca in timpul tratamentelor pentru acnee sa renuntati la tot ceea ce inseamna alimentatie nesanatoasa (alimente bogate in grasimi, alimente de la Fast Food etc) si vicii (consumul de alcool, fumat etc).

Acum ca stiti cativa dintre factorii care pot cauza acneea sau o pot agrava, suntem siguri ca va va fi mult mai usor sa o preveniti sau de ce nu sa o tratati daca este cazul pe cale naturala.

4 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Lana
  #1 Lana 3 martie, 2013, 09:47

  NU. Acneea afecteaza adesea si persoane adulte. Eu de exemplu nu am avut acnee in adolescenta, chiar nu imi amintesc sa fi avut insa am capatat-o la 28 de ani 🙂

  Reply this comment
 2. Carla
  #2 Carla 7 februarie, 2013, 15:27

  acneea apare la orice varsta. cea care apare la adolescenti e acneea adolescentina si apare datorita schimbarilor hormonale din organism din perioada aia.

  Reply this comment
 3. andra
  #3 andra 7 februarie, 2013, 12:47

  Este doar un mit. Sora mea are 32 de ani si are o acnee de toata frumusetea din cauza unei dereglari hormonale. Ce vreau eu sa spun e ca acneea poate sa apara la orice varsta.

  Reply this comment
 4. didi is
  #4 didi is 18 decembrie, 2012, 14:14

  Cunosc persoane de 30+ ani care au problene cu acneea deci in nici un caz nu este o boala a adolescentei…

  Reply this comment

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.