Avem voie sa stoarcem punctele negre?

4 comments

Punctele negre de pe fata si un numai sunt o problema pentru foarte multe persoane. Cele mai multe persoane care se confrunta cu aceasta problema, indiferent ca au puncte negre pe frunte, pe obras sau in urechi au tendinta sa le stoarca, iar dupa ce le storc in mintea lor se intreaba: “oare e bine? oare nu patesc nimic?”.

Ei bine, eliminarea punctelor negre este recomandata INSA la un salon de cosmética sau la un medic dermatolog. De ce? Pentru simplu fapt ca acolo toata operatiunea de stoarcere va fi facuta intr-un mediu steril, cu ustensile si comprese sterile nicidecum cu mainile goale (uneori poate nespalate sau nedezinfectate) cum cu siguranta o veti face acasa.

Riscul la care va supuneti atunci cand va stoarceti singuri punctele negre este infectia. Cel mai grav poate fi atunci cand punctele negre sunt in urechi. Bineinteles, mai sunt si alte riscuri precum: eliminarea incomplete a cosului, formarea cicatricilor datorita strangerii incorecte si prea puternica si nu in ultimul rand durerea. La salon veti scapa de aceasta problema a durerii, deoarece acolo se foloseste o lotiune special conceputa pentru a face pielea mai moale si a facilita extragerea punctelor negre in totalitate si fara durere.

4 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Daniela Albinosu
  #1 Daniela Albinosu 27 decembrie, 2012, 17:58

  Desigur! Atata timp cat stiti cum sa le stoarceti si o faceti in conditii sterile, folosind dezinfectant, pansamente sterile, manusi si toate cele nu vad de ce ati merge la un salon pentru asta.

  …. poate doar din comoditate 🙂

  Reply this comment
 2. bubulina
  #2 bubulina 14 decembrie, 2012, 10:04

  Oficial: le scot periodic la salon.
  Neoficial: abia astept sa apara cate un punct negru pe nas sa il scot 😀

  Reply this comment
 3. Carina
  #3 Carina 12 decembrie, 2012, 20:12

  Eu imi storc de fiecare data punctele negre si nu am avut niciodata probleme. Poate ca sunt si mai rezistenta asa din fire, adica nu ma irit de la fiecare intepatura sau chestii de genul.

  Reply this comment
 4. bianca
  #4 bianca 11 noiembrie, 2012, 11:52

  categoric nu acasa. costa cam 50 de lei o sedinta de scoatere a punctelor negre la salon. De ce sa risti? Sa nu mai zicem ca acasa o sa le scoti rau…

  Reply this comment

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.