Care sunt cauzele acneei?

4 comments

Probabil foarte multi dintre persoanele care au suferit vreodata sau sufera chiar in acest moment de acnee si-au pus intrebarea: ce anume cauzeaza acnee sau de ce apare acnee? Ei bine, procesul este putin mai complicat si nu are nici o legatura directa cu un obicei alimentar prost sau alte lucruri care intra in categoria miturilor. Haideti sa vorbim mai pe larg cum se formeaza acneea si din ce motive aceasta apare.

Pe fata fiecarui om sunt sute de firisoare de par mic, fiecare din acestea crescand dintr-un folicul. Aceste fire de par reusesc sa iese la suprafata prin niste gaurele foarte mici numite pori. De asemenea in piele mai exista niste glande care poarta numele de glande sebacee, acestea avand rolul de a produce o substanta numita sebum ce hidrateaza pielea. Pe masura ce corpul nostru se maturizeaza, anumiti hormoni din organism determina glandele sebacee sa produca cantitati mai mari de sebum.

De aici pana la formarea acneei mai este doar un pas. Cum pielea va avea sebum in exces, acesta amestecat cu celulele moarte din piele vor actiona ca un dop la suprafata porilor, infundandu-I si formand ceea ce noi numim in termeni populari: acnee, cosuri, puncte albe sau puncte negre.

Acneea in sina apare atunci cand in porii infundati apare o bacterie specifica acneei care prin actiunea sa favorizeaza inflamatia si formarea de puroi.  Aceasta inflamatie poate fi superficiala (doar la suprafata pielii) sau poate fi profunda (in cazul de acnee severa).

4 Comments so far

Jump into a conversation
 1. mita
  #1 mita 17 octombrie, 2012, 13:47

  Cami, de la lipsa partenerului iti ies cateva cosuri, nu acnee. Esti influentata gresit:))

  Reply this comment
 2. cami
  #2 cami 17 octombrie, 2012, 11:38

  o sa radeti dar uneori acneea apare din cauza lipsei unui partener de viata si credeti-ma ca stiu ce vorbesc 😀

  Reply this comment
 3. diaconu ela
  #3 diaconu ela 17 octombrie, 2012, 09:21

  acneea apare de multe ori din cauza unor dereglari hormonale. aceste tipuri de acnee poate fi tratata doar de catre un medic endocrinolog.

  Reply this comment
 4. George
  #4 George 23 februarie, 2012, 11:16

  De la steroizi faceti o acnee de nu va vine sa credeti. Naposim, decadurabolin si multe altele sunt provocatoare de acnee, dar nu orice fel de acnee ci o acnee severa si urata. Stati cat mai departe de ei, va zice un om patit 😉

  Reply this comment

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.