Ce este acneea?

1 comment

In mod sigur unii dintre noi stiu raspunsul la aceasta intrebare deoarece am experimentat acneea pe propria piele la un moment dat din viata noastra. Daca ar trebui sa dam o definitie scurta si in limbaj popular pentru acnee, aceasta ar fi urmatoarea: acneea este un termen medical care se refera la pori infundati, cosuri, noduli sau chisturi care apar de cele mai multe ori pe fata, gat, piept, spate, umeri sau pe brate.

Acneea apare cel mai frecvent la adolescenti insa exista numeroase cazuri in care ea afecteaza si persoanele adulte. Desi aceasta boala care poate sa apara in mai multe forme nu este un pericol direct pentru viata, in cazuri severe poate avea consecinte destul de grave lasand cicatrici permanente pe locurile afectate.

Dupa cum am scris mai sus acneea apare cel mai des in randul adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani. De obicei ea se trateaza de la sine, iar in jurul varstei de 20 de ani acneea va ramane doar o amintire. Eventuale tratamente pentru acneea pubertatii vor fi facute doar pentru a o ameliora sau pentru a o tine sub control. Inca un lucru care trebui sa il remarcam este acela ca desi acneea apare atat la baieti cat si la fete, existe cateva deosebiri.

Baietii sunt mai predispusi la acnee severa, pe termen luing in timp ce fetele isi vor rezolva destul de repede aceste probleme cu ajutorul cosmeticelor si schimbarilor hormonale din oranismul lor. De asemenea si pilulele contraceptive au un rol in tratamentul acneei femeilor, insa despre acest lucru vom vorbi intr-un alt articol.

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Dan Marian
    #1 Dan Marian 7 februarie, 2013, 15:51

    Care este diferenta dintre cosuri si acnee? Sau sunt unul si acelasi lucru?

    Reply this comment

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.