Ce este dermatoscopia?

Dermatoscopia, procedura care mai este cunoscuta si sub numele de microscopie epiluminescenta este procesul de examinare a anumitor leziuni ale pielii cu ajutorul unui aparat numit dermatoscop. Modul de functionare al dermatoscopului este destul de interesant si probabil voi scrie un articol dedicat acestuia in viitorul apropiat, insa pana atunci puteti arunca o privire pe youtube sa intelegeti mai bine cum functioenaza acesta.

Revenind la dermatoscopie, procedura in sine este foarte simpla, medicul doar plasand dermatoscopul asupra leziunii si analizand-o. Fara dureri, fara riscuri!

dermatoscopieMotivul pentru dermatoscopia este atat de des folosita si apreciata, este acela ca ofera medicului posibilitatea de a studia cu atentie leziunile si de a oferi un diagnostic precis. Dermatoscopia este una dintre cele mai bune metode de a diagnostica cancerele cutanate si de a diferentai melanogmul malin de tumori benigne cum ar fi alunetele de exemplu.

Daca in diferite circumstante medicul dermatolog va recomanda sa faceti o dermatoscopie, va recomand cu caldura sa o faceti si cel mai important sa o faceti cat mai repede posibil.

Cat costa o dermatoscopie?

Pretul undei dermatoscopii este usor piperat, insa tinand cont de cat de importanta este si cat de mult poate cantari diagnosticarea timpurie, merita fiecare leu. Preturile specificate mai jos sunt estimative si pot diferi del a clinica la clinica, insa va puteti face o imagine de ansamblu:

  • dermatoscopie pentru o singura leziune – 40 lei
  • dermatoscopie pentru 1 – 3 leziuni – 100 lei
  • dermatoscopie pentru 4 – 10 leziuni – 250 lei
  • dermatoscopie pentru 11 – 20 leziuni 350 lei
  • dermatoscopia pentru mai mult de 20 leziuni – 400 lei

Unde pot face o dermatoscopie?

La majoritatea clinicilor si cabinetelor de dermatologie care se respecta. De asemenea, dermatoscopia poate fi facuta si in spitalele de stat, insa cel mai adesea o veti putea face la spitalele si clinicile private. In Iasi de exemplu, dermatoscopia poate fi facuta la Arcadia, la Dr. Nedelcu, la Dr. Suditu Gabriela Cristina etc.

2 comentarii la „Ce este dermatoscopia?”

  1. Mergi la Arcadia pentru dermatoscopie.
    Sunt mai scumpi intradevar insa au medici buni si aparatura de ultima generatie. Eu zic ca merita, tinand cont ca nu faci dermatoscopia in fiecare luna 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.