Cosuri pe barbie

Barbia este una dintre zonele cel mai frecvent afectata de cosuri si acnee. Indiferent de varsta, indiferent ca vorbim despre barbati sau despre femei, barbia este una dintre zonele in care acneea apare cel mai adesea.

cosuri-barbieDe cele mai multe ori acneea pe barbie apare datorita obiceiului pe care foarte multi dintre noi il aveam de a sta cu barbia sprijinita in palma. Atunci cand stam in fata calculatorului, cand suntem la vreo conferinta plictisitoare, elevii si studentii cand sunt la ore obisnuiesc sa stea in aceasta pozitie, lucru care de cele mai multe ori va duce la aparitia acneei in zona respectiva.

Cum scapam de acneea de pe barbie?

In primul rand facem tot posibilul sa renuntam la obiceiul despre care vorbeam mai sus.

In paralel, tinand cont ca este foarte putin probabil sa existe vreo cauza hormonala, putem incerca un tratament local precum Zineryt, dar bineinteles, nu sunt excluse nici tratamentele naturiste cum ar fi cele mastile, sau daca vorbim despre cateva cosuri razlete, metoda cu usturoi.

Totusi, discutia cu un medic dermatolog (mergeti cu trimitere de la medicul de familie si este gratuit) nu ar trebui evitata, deoarece chiar daca cel mai probabil tratamentul este unul foarte simplu, experienta medicului isi va spune cuvantul si il va face mai usor si mai sigur.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.