De ce imi ies cosuri pe spate?

I: Buna ziua. In ultima vreme am remarcat ca imi ies foarte multe cosuri pe spate. Sincer nu am nici cea mai mica idee de ce. Precizez ca imi ies doar pe spate si pe umeri, nu pe gat, nu pe fata, nu pe frunte etc. Imi puteti spune de ce si ce as putea face?

R: Buna! Cum nu mi-ai dat prea multe detalii despre tine cum ar fi varsta, stilul de viata, antecedente etc, iar umerii si spatele sunt singurele zone afectate as miza pe imbracaminte. In cazul in care transpiri foarte mult, iar in contact direct cu pielea intra haine supraelastice de proasta calitate, de multe ori isi fac aparitia cosurile.

Daca te regasesti in “profilul” descris de mine, incearca ca de fiecare data sa ai in “prim-plan” o bluza de corp, sau un tricou dintr-un material de calitate, bumbac de preferat. De asemenea fa dus zilnic. Zona spatelui este mult prea mare (din punctul meu de vedere) pentru a aplica creme sau diverse lotiuni asa ca iti recomand sa incerci sa te expui la soare (soarele usuca cosurile foarte frumos, uite aici un mic articol si niste pareri pe tema asta). Asteapta 2 – 3 saptamani, iar daca nu observi nici o imbunatatire, da o fuga pana la medicul dermatolog.

Daca nu te regaseti in profilul descris de mine, astept un comentariu cu mai multe detalii.

2 comentarii la „De ce imi ies cosuri pe spate?”

  1. Cosurile pe spate ies de la transpiratie cel mai adesea. Incearca sa porti imbracaminte de calitate din bumbac de exemplu care sa absoarba transpiratia.

    In cazul in care mai ai cosuri si in alte zone ale corpului iese din calcul teoria transpiratiei si ar trebui sa vezi un medic dermatolog sa identifice si trateze corect problema.

    Răspunde
  2. Imbracamintea de proasta calitate provoaca de cele mai multe ori acnee pe spate insa nu e o regula, ea poate aparea si din cauza altor probleme …

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.