Despre tratamentul acneei

Din păcate, multe cauze ale acneii nu sunt încă pe deplin clare. Se stie insa ca principala cauza este o supraproducţie de sebum. Secreţia excesivă de sebum se datorează lipidelor şi acizilor graşi depozitati in piele, care nu sunt defalcate şi absorbite în fluxul sangvin, ci sunt eliberate ca si cosuri sau acnee.

In ceea ce priveste tratamentul, vaccinurile anti acnee şi terapia hormonală necesită avizul unui endocrinolog, precum şi tratament cu tetraciclină, eficace în unele forme de acnee mai ales dacă se administrează mai devreme.

Pentru copii, vă recomandăm un tratament local, care constă în aplicaţii alternative de sulf şi de alcool de iod, şi expunerea la lumina solară. Terapia cu filtre UV, are o actiune buna, dar de scurtă durată. Metodele de exfoliere delicata (peeling) trebuie să fie rezervate pentru acneea si punctele negre de pe tenul gras.

Există, de asemenea remedii naturale din plante, dar înainte de a le utiliza trebuie să consultaţi medicul dumneavoastră homeopat, sau esteticianul.

Un comentariu la „Despre tratamentul acneei”

  1. Tratamentul acneei poate fi si este de cele mai multe ori foarte complex. Pentru copii (a se intelege acneea juvenila) nu stiu daca are vreun rost sa se incerce terpaia cu UV sau alte chestii de acest gen, deoarece este o acnee cae va disparea odata cu trecerea timpului si cu reglarea problemelor hormonale.

    Eu zic ca pentru ei cele mai indicate tratamente sunt cele naturiste, mastile, alimentatia, sportul pentru detoxifiere etc.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.