Dacă ar fi să mă întrebați ce părere am despre epilarea definitivă, v-aș spune că este cea mai tare invenție și că e cea mai bună investiție pe care o poți face pentru tine ca femeie.
Pe scurt, povestea mea sună cam așa: hipersensibilitate la piele, fire de păr negre, dese și cât se poate de groase (acest aspect e fain când vine vorba de părul din cap, dar în alte părți nu e nice deloc), culoarea pielii foarte deschisă, foliculită după fiecare epilare și mai putem continua. Ca idee, până anul acesta, nu prea purtam maiouri pentru că se vedea foarte urât în zona axilei, pantaloni scurți doar dacă eram bronzată și tot așa.
Foliculită? Desigur că da!
Dacă mă epilam cu bic-ul făceam o foliculită super urâtă, nici bine nu-mi trecea că începea să crească părul din nou. Cu aparatul muream de durere și m-am lăsat rapid de meserie. În anul I de facultate, am descoperit epilarea cu ceară și de atunci am tot folosit-o. Mi-am luat și un aparat pentru ceară, dar mergeam mai mult la salon. Chiar dacă făceam foliculită și după ceară, în 2-3 zile îmi trecea și apoi cam o săptămână jumătate mă puteam bucura de o piele fină. Partea dificilă la epilarea cu ceară este că trebuie să-ți lași părul să crească puțin mai mult ca să poată fi luat bine. Pe timpul verii eram ceva de genul: 2 săptămâni fuste sau pantaloni scurți, alte 2 săptămâni, pantaloni lungi.
Cercetare intensă…
De anul trecut, am început să aud mai multe și să mă informez despre epilarea definitivă. Evident, având o piele hipersensibilă, citeam și tot felul de chestii, ba că ai face cancer, ba că după epilare pielea nu mai respiră, ba că pielea o să aibă un aspect urât și alte mituri din popor. Am tot stat pe gânduri, să încerc, să nu, ce aș avea de pierdut, ce mi se poate întâmpla?
Anul acesta am luat hotărârea că voi începe procesul de epilare definitivă. Dar a fost un proces conștient. Am început să mă interesez de metodele prin care se face epilarea definitivă. Apoi am discutat cu medici dermatologi, endocrinologi, alergologi, inclusiv cu cei care fac tot felul de raze :)). Vă puteți imagina cât eram de obsedată.
Am vrut să mă liniștesc și să fiu 100% sigură că iau o decizie corectă pentru mine și sănătatea mea. Ce răspuns am primit de la medici? Toți mi-au confirmat că este o tehnologie nemaipomenită care nu are impact negativ asupra sănătății mele. Mai mult de atât, am primit asigurarea că o să-mi rezolv și problema cu foliculita.
După ce am început confirmarea, m-am apucat de research. Cel mai mult am auzit de epilarea cu laser și de cea cu IPL. Într-un final, eu am ales epilarea cu laser și aș vrea să vă fac o comparație între ele ca să vă justific alegerea mea.
Ce este epilarea definitivă?
Epilarea definitivă prin lumină terapeutică se numește fotoepilare și se realizează prin 2 modalități: epilare laser sau epilare IPL (Intense Pulsed Light).
În cele mai multe saloane, o să găsiți tehnologia IPL pentru că echipamentele sunt semnificativ mai ieftine, dar trebuie să vă asumați că nici rezultatele nu sunt la de fel de uimitoare ca în cazul epilării cu laser.
Singura asemănare este că ambele tratamente produc energie pentru a întrerupe ciclul de creștere al foliculului pilos și pentru a-i opri creșterea.
Epilarea definitivă cu laser versus IPL
Epilarea definitivă cu laser | Epilarea definitivă IPL |
Laserul acționează pe o singură lungime de undă. | IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă. |
Laserul este specific, motiv pentru care este mai eficient. Astfel, aveți nevoie de mai puține ședințe. | IPL este nespecific, motiv pentru care veți avea nevoie de mai multe ședințe. |
Laserul țintește specific bulbul pigmentat al firului de păr fără a leza pielea – specific. | Riscul de ardere sau hiperpigmentare este mai mare – nespecific. |
Tehnologia laser este mai scumpă. Costului unui echipament laser este de 5-20 de ori mai mare decât la unui echipament IPL. | Tehnica IPL este mai ieftină. Penetrarea luminii în piele este mai redusă decât cea a laserului și de aceea bulbii mai mari situați profund în piele nu pot fi tratați eficient. |
Laserul este indicat și pentru pielea închisă la culoare fără a avea efecte asupra tegumentului. Dar nu este recomandat să începeți ședințele când aveți pielea bronzată dacă doriți rezultate mai bune. | Dacă aveți pielea închisă la culoare ar fi indicat să nu folosiți IPL, pe lângă faptul că nu nu va fi eficient, vă expuneți unui risc ridicat de arsură a tegumentului. |
Epilarea definitivă cu laser este cea mai eficientă metodă cunoscută la ora actuală, fără a avea reacții adverse pe termen scurt sau pe termen lung. | IPL emite o plajă de lungimi de undă care nu au ca țintă rădăcina firului de păr, astfel îndepărtarea firului de păr nu este definitivă, părul crescând după un interval variabil de timp. |
Ce trebuie să luați în considerare când vine vorba de epilarea definitivă?
- Să anunțați dacă utilizați sau ați utilizat recent medicamente ce fotosensibilizează pielea.
- Să aveți grijă cu expunerea la soare înainte și după ședință.
- Să treacă cel puțin o lună fără să vă epilați cu ceară sau aparat. Ideea este ca firul de păr să fie crescut cât mai bine deoarece veți avea rezultate mai bune chiar de la prima utilizare. Puteți folosi bic-ul sau crema epilatoare în schimb.
- Indiferent că utilizați metoda laserului sau cea IPL, trebuie să fiți conștienți că epilarea este definitivă pe zonele non-androgenice, dar nu totală. Ce înseamnă asta? În zonele pe care părul nu crește după un model masculin, foliculii piloși distruși nu vor mai crește din nou, însă nu toți foliculii pot fi distruși. Dacă doriți o ”curățare completă” este indicat ca într-un anumit interval de timp să mai faceți o ședință de finisare.
- Tehnologia IPL nu prea funcționează pe părul blond și subțire.
- Ambele tehnologii vor subția părul. De multe ori, persoanele aleg să înceapă cu IPL că e mai ieftin și apoi optează pentru laser. Nu e o decizie înțeleaptă pentru că procesul va fi mai îndelungat, laserul trebuind să rezolve problema IPL-ului. E recomandat să începeți direct cu laserul.
Și, am început…
În luna martie am avut prima ședință de epilare cu laserul. În prezent, am efectuat 4 ședințe la axilă și inghinal total și 3 ședințe pe picioare lung. Nu vă puteți imagina cât de fericită sunt că am luat această decizie. Eu am avut rezultate chiar după prima ședință.
Toată procedura am făcut-o la Beauty Code, cu laserul Primelase. Primelase este cea mai puternică diodă laser din piață pentru epilare definitivă. Din câte am constatat eu, unicul laser din Iasi de acest tip pe care l-am găsit. Se mai poate găsi doar în clinici, având și alte funcții pentru tratarea anumitor probleme. Vă las link aici să vedeți mai multe detalii despre prețuri.
Vă recomand din toată inima să apelați la această procedură. Dacă veți analiza pe termen lung, veți observa că este o investiție corectă și cu rezultate remarcabile pentru voi. Nu-mi pare rău nici o secundă că am apelat de epilarea definitivă cu laser. Probabil, singurul regret este că nu m-am apucat mai devreme.
Dacă mai aveți alte întrebări, vă voi răspunde cu drag. Cine a început această procedură sau ar fi tentată să o înceapă?
Până la următorul articol, vă pup și vă îmbrățișez cu drag!