Fitobalt și acneea. Exista vreo legătura?

0 comments

Săptămâna trecută am primit o întrebare pe email cu privire la ceaiul Fitobalt. Mai precis, cineva ma întreba dacă Fitobalt poate sa provoace sau are vreo legătura cu aparitia acneei.

Pentru cei care nu știu, Fitobalt este un ceai pentru deparazitare. Mai exact, este o soluție naturista pentru diversi paraziți interni precum viermii, teniile etc. Nu intru în detalii, dacă doriți sa aflati informații complete despre Fitobalt, va recomand sa citiți părerea specialistilor de aici.

Exista vreo legătura intre Fitobalt și acnee?

Pentru a determin acest lucru, haideți sa vedem întâi ce ingrediente conține ceaiul Fitobalt. Conform siteului oficial, acest ceai are în compozitia sa urmatoarele:

Citeste prospectul Fitobalt (versiunea .pdf)


  • Ciulin – are rol antiseptic și antifungic.
  • Topolianka (cunoscută drept strugurii ursului) – are rolul de a elimmina parazitii
  • Extract de rozmarin – are efecte benefice asupra pielii
  • Extract de echinacea – reface sistemul imunitar, care are de suferit în „confruntarea” cu parazitii.

Nota: acestea sunt ingredientele care apar pe siteul oficial din Romania ca făcând parte din compozitia ceaiului Fitobalt. Am vrut să mă asigur de acest lucru și am căutat siteul producatorului acestui ceai de unde a am aflat ca de fapt, Fitobalt conține urmatorele: Wormwood tops, clovetree powder, ginger root powder, tansy flowers, dandelion roots, sweetflag rhizomes, yarrow tops, mint leaves, field horsetail tops, buckthom bark, rosehip fruits, oak bark.

Așadar, dacă planuiti sa achizitionati și folosiți ceaiul Fitobalt, luați în considerare aceasta discrepanta dintre informațiile furnizate pe siteul oficial din Romania și cele furnizate pe siteul producatorului. Din câte am înțeles, ceai care-l vând în Romania sunt străini, deci este posibil să fie o problemă ce tine de echipa de copywriting / traduceri. Oricum, extrem de neprofesionsit.

Nota2: nu sunt sigură, însă de pe siteul de pe care am vorbit mai sus, am tras concluzia ca Fitobalt este produs de către Inovatīvo Biomedicīnas Tehnoloģiju Institūts. Dacă ma înșel, vă rog să mă corectați.

Asdar, Fitobalt poate provoca acnee?

Eu personal nu văd absolut nici o legătura intre Fitobalt și aparitia acneei, ba din contra, este un produs care deparaziteaza și detoxifica organismul, deci este posibil chiar sa ajute. Bineințeles, ceaiul Fitobalt nu poate fi considerat un tratament pentru acnee, însă analizandu-i modul de acțiune și ingredientele mi se pare imposibil să fie un declansator al acneei.

La ce trebuie avut grija totuși?

În principiu, dacă folosiți ceaiul Fitobalt pentru viermi sau alți paraziți, va recomand sa discutati în prealabil cu un medic. Va spun acest lucru, deoarece acești paraziți pot avea un efect destul de devastator asupra organismului (+ ca sunt și molipsitori), deci nu fac parte tocmai din problemele pentru care putem face tratamente „pe incearcate”.

Adar pasii sunt următorii:

  1. Identificați tipul parazitilor (cu ajutorul medicului nu cu poze de pe Internet)
  2. Aflati dacă ceaiul Fitobalt este eficient în lupta contra parazitilor respectivi.
  3. Dacă răspunsul este pozitiv, comandați-l și luați-l conform instructiunilor. Dacă nu, cereți medicului vostru un tratament corespunzător.

Va recomand de asemenea sa luați în calcul toate măsurile de precautie pentru ca parazitii sa nu se „extinda” și la ceilalți membri ai familiei. Este o problemă destul de delicată.

Informații suplimentare și pareri despre Fitobalt:

Dacă ați folosit ceaiul Fitobalt, aș vrea sa știu cât de eficient considerati ca este. De asemenea, dacă ați avut ocazia sa discutati cu vreun medic cu privire la acest ceai, aș dori sa aflu care este părerea sa (în conditiile în care a vorbit cunoscand produsul, sau având prospectul în fata sa).

Despre Fitobalt și aparitia acneei, dacă ați observat acest lucru ca un efect advers al ceaiului Fitobalt, ne-ar ajuta enorm dacă ați semnala acest lucru în sectiunea comentarii.

comanda ceai fitobalt

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.