Lupta vieții mele: acneea

Dragii mei,

Astăzi o să vă vorbesc despre un subiect delicat pentru mine. Despre o luptă pe care o tot duc încă din adolescență, din care am avut foarte multe de învățat și despre care sunt gata să vă povestesc cu ce ”arme” am rezistat pe câmpul de luptă, cum reușesc să mă ”apăr” în prezent și să vă răspund la orice întrebare pe această temă.

Teoria spune că e cel mai dificil să vorbești despre defectele tale, dar în același timp, faptul că aș putea ajuta alte persoane care se confruntă cu această problemă, mă împlinește și-mi aduce acea satisfacție întrinsecă de bine pe care nu o poți descrie, o simți și atât.

Vă înțeleg, știu ce se află în interiorul vostru, știu câtă neîncredere în tine poată să-ți provoace o astfel de problemă, știu la ce nivel de disperare ești supusă, încât ai încerca orice crezi că îți face bine, am trecut prin aceste ipostaze. Am învățat să mă iubesc din nou, să fiu puternică, ba mai mult, să-mi spun că sunt frumoasă. Pentru că frumusețea, dragile mele, nu înseamnă să ai doar un ten perfect, e mai mult decât atât.

Definiția frumuseții în viziunea mea, sună cam așa:

O femeie frumoasă, e o femeie deșteaptă, o femeie care citește, o femeie care nu așteaptă să fie întreținută și care muncește cu toată dăruirea să-și urmeze visurile, care are încredere în ea, care acceptă că are defecte dar nu face un necaz din acestea, care se îngrijește, care are grijă de corpul și mintea ei, care se alimentează corect, care se hidratează cum trebuie, care iubește, care zâmbește, care dorește să facă bine și care inspiră alte femei să fie frumoase. Eu aleg să fiu frumoasă!

Așadar, pregătiți-vă. Am foarte multe să vă povestesc,  voi impărtăși experiențe care sper să vă fie de folos.

Ca să creez un background: Acneea face parte din viața mea cred că de prin 2005, cu exactitate nu știu, dar îmi amintesc că în liceu am început vizitele la dermatolog.

Sfatul numărul 1:

Înainte de toate, faceți o vizită la dermatolog, ginecolog și endocrinolog. Și da, trebuie să le faceți pe toate 3. S-ar putea ca problema pe care o aveți să fie pe cale hormonală, trebuie să testați și o mostră din ”monstruleț”, analize de sânge, ca nu cumva să aveți o infecție în organism.

Rezultat: Din 2005 până în 2013 am fost la o serie de medici dermatologi din Suceava, Iași, Cluj și București. Am luat cam toate tratamentele posibile din vremea respectivă. Ba mai mult, timp de un an jumătate am băut cele mai puternice pastile Sotret/Roaccutane, care ulterior mi-au provocat un început de ulcer. Eram disperată, fiecare tratament își făcea efectul cât de cât pe perioada tratamentului, apoi din nou explozie. Din 2013 am renunțat la dermatologi, o să vă povestesc mai multe și despre acest aspect.

Ce recomand? Când mergeți la dermatolog, nu acceptați nici un tratament fără a vă face analiza prelevată din ”monstruleț”, consultați un ginecolog și un endocrinolog, faceți analize de sânge și urină și abia apoi acceptați un tratament. Tratamentul cu pastile ar trebui să se recomande doar în cazul în care în interior este o problemă, în caz contrar, înseamnă că problemă voastră este la nivelul pielii și trebuie tratată corespunzător.

Ce mi s-a întâmplat? Cei mai mulți medici făceau tot felul de ”experimente” pe mine, de cele mai multe ori nici nu îmi cereau analizele, eu nu știam în perioada respectivă că trebuie să le fac pe toate. În tot acest timp îmi expuneam tenul la dureri groaznice din cauza extracțiilor, la creme care îmi uscau foarte tare pielea și pastile care îmi declanșau alte probleme în organism.

Ce vreau să înțelegeți? Acneea o să facă parte din viața noastră toată viață, chiar dacă am tratat totul la nivel vizual, mereu vom avea o predispoziție. Asta înseamnă că trebuie să fim mai atente la ce produse folosim pentru ten, cum ne demachiem, ce alimente consumăm, câte lichide bem.

Ce am învățat? Nu e vorba doar despre tratamentul pe care îl urmezi, contează foarte mult și ce faci pe lângă, ce obiceiuri ai. Ceea ce funcționează pentru o persoană, s-ar putea să nu funcționeze pentru tine. Sunt foarte multe de spus, prefer să iau fiecare bucățică în parte și să o detaliez.

De cele mai multe ori, acneea poate să apară din cauza faptului că nu vă alimentați corespunzător, că nu beți apă cât este necesar, că nu aveți grijă de tenul vostru cum trebuie, că nu vă demachiați corect, din cauza mediului exterior sau alte cauze care nu vă trec prin minte. Important este să analizați global foarte bine problema și să identificați cauza.

O să încerc să transmit tot ceea ce am învățat în toată perioada aceasta. O să vă spun ce a funcționat la mine. Și, mare atenție! Nu sunt medic, nu am studii care să mă avizeze să spun că ceea ce vă scriu e corect sau nu. Singurul studiu de caz, a fost și este pe mine, am testat timp de 12 ani, o sumedenie de posibilități. Și credeți-mă, chiar și cele mai ciudate chestii pe care nu vi le puteți imagina. Vreau să vă povestesc experiența mea, poate unele decizii sau idei o să vă folosească și o să vă facă mai ușoară această luptă.

Cam atât pentru astăzi. Orice întrebări sunt bine-venite. În următoarele articole, voi vorbi detaliat despre fiecare componentă în parte.

Temă pentru acasă! Faceți analizele pe care vi le-am recomandat, fiți mai atente la ceea ce mâncați, beți mai multă apă.

P.S. Alege să fii frumoasă! Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!

Un comentariu la „Lupta vieții mele: acneea”

  1. Bună ziua, vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a medicamentului Sotret, Terapia. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți aici sau pe adresa [email protected] datele dumneavoastră de contact (adresa de email). Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.