Masca cu hrean pentru acnee

Pentru uzul extern este recomandata aplicarea unei masti pe fata uda, dimineata si seara, de otet de hrean care se lasa sa actioneze timp de 10 minute.

Preparare masca cu hrean: hreanul se curata si se rade, apoi se introduce intr-o sticla sau intr-un borcan si se toarna deasupra otet de vin sau de fructe pana cand hreanul este acoperit si se lasa la macerat timp de 10 zile la temperatura camerei. Este foarte important sa stea cele 10 zile la macerat, motiv pentru care va recomand sa aveti rabdare.

Dupa 10 zile se utilizeaza direct din recipient fara a se varsa otetul si se pastreaza in aceleasi conditii, insa se pune un capac gaurit. Hreanul ia din taria otetului, iar otetul din cea a hreanului, astfel esenta de otet formata este slaba si poate fi suportata de orice ten.

Masca cu hrean s-a dovedit a da rezultate foarte bune in cazul bolnavilor de acnee insa este important de stiut si notat faptul ca oricat de eficienta ar fi, aceasta “lucreaza” doar la nivelul pielii. Cum cele mai multe cazuri de acnee au origini la interior, este posibil ca aceasta sa reapara. Daca vi se intampla acest lucru, este cazul sa faceti o vizita unui medic dermatolog bun din orasul in care va aflati si sa vedeti concret ce este in neregula si sa tratati problema de la sursa.

2 comentarii la „Masca cu hrean pentru acnee”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.