Mibazon Prospect

5 comments

Am observat interesul vizitatorilor acestui blog pentru produsul Mibazon, asa ca pentru cei mai lenesi dintre voi va postez aici prospectul. Cititi-l cu atentie si rabdare!

Compozitie Mibazon:

100 g unguent contin:

 • tetraciclina 2,50 g,
 • eritromicina 1,20 g,
 • sulfat de neomicina 1,20 g,
 • prednisolon 0,06 g, si excipienti:parafina solida, stearat de aluminu, parafina lichida.

Indicatii Mibazon:

Tetraciclina este un antibiotic cu efect bacteriostatic fata de bacteriile Gram-pozitive si Gram-negative. tetraciclina actioneaza bacteriostatic, inhiband sinteza proteinelor bacteriene prin legarea reversibila de subunitatea ribozomala 30S a bacteriilor.

Eritromicina este un antibiotic din grupa macrolidelor cu efect bacteriostatic fata de bacterii

mibazon

Gram-pozitive (Staphylococcuss, Streotococcus sp.), Mycoplasma sp., Ricketsia sp. Eritromicina actioneaza bacteriostatic , inhiband sinteza proteinelor bacteriene prin legarea reversibila de subunitatea ribozomala 50S a bacteriilor.

Neomicina este un antibiotic aminoiglicozidic cu efect bactericid fata de bacterii Gram-negative (Escherichia coli, Brucella abortus) si bacterii Gram pozitive (Streptococcus spp). neomicina se fixeaza ireversibil pe subunitatea ribozomala 30S producand inhibarea sintezei proteinei bacteriene si moartea celulara.

Prednisolonul, delta-1-hidrocortizon, are actiune antiinflamatorie, limfolitica si de stimulare a glicogenezei hepatice. Prednisolonul se utilizeaza ca antiinflamator si antialergic.

Prin intermediul celor 3 antibiotice pe care le contine, Mibazon este activ fata de bacterii Gram-pozitive si Gram-negative, Mycoplasma sp., Ricketsia sp., implicat in infectii cutanate, infectii oculare si ale glandei mamare. Mibazon este indicat in tratamentul unor afectiuni al pielii (abcese, fistule, plagi), cheratite, blefarite, conjunctivite si mastite produse de bacterii Gram-pozitive si Gram-negative sensibile la tetraciclina, eritromicina si neomicina la bovine, caini si pisici. Prednisolonul actioneaza ca antiinflamator si favorizeaza patrunderea celor trei antibiotice in tesuturile afectate.

Contraindicatii Mibazon:

Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la antibioticele din compozitia produsului.

Reactii adverse Mibazon:

Nu se cunosc. Daca observati reactii adverse sau alte efecte nedorite adresati-va medicului veterinar.

Specii tinta:

Bovine, caini, pisici.

Atentie! Nu este specificat nicaieri in prospectul medicamentului ca ar fi destinat uzului uman.

Administrare si dozaj:

Tratamentul afectiunilor pielii la bovine, caini si pisici: pe zona afectata, curatata si dezinfectata in prealabil se aplica un strat subtire si continuu de Mibazon de 2-3 ori/zi, in functie de gravitatea cazului, pana la vindecare.

Tratamentul infectiilor oculare la bovine, caini si pisici: se introduce unguentul in sacul conjunctival de 1-3 ori/zi, in functie de gravitatea cazului, pana la vindecare

Tratamentul mastitelor la vaci: se introduce 1/6 din continutul tubului de ungvent, cu ajutorul alonjei, prin canalul galactofor, in compartimentele afectate, care in prealabil au fost mulse si curatate cu o solutie dezinfectanta. Se maseaza ugerul si nu se mulge timp de 24 ore, dupa acre se repeta tratamentul, folosindu-se la tubul cu unguent o noua alonja.

Recomandari privind administrarea corecta:

Pentru reusita tratamentului mastitelor la vaci trebuie procedat astfel: se izoleaza animalele bolnave de cele sanatoase si se iau masuri de igiena

 • Se dezinfecteaza ugerul animalului bolnav si mainile mulgatorului inainte de muls
 • Se tine tubul in apa calda, 35-40ºC, inainte de intrebuintare,pentru o mai usoara introducere a medicamentului
 • Alonja se sterilizeaza prin fierbere
 • Sferturile afectate se vor mulge obligatoriu dupa mulgerea sferturilor sanatoase, iar laptele se va colecta separat si nu se va utiliza in alimentatia omului sau hrana animalelor.
 • Se adapteaza alonja din polietilena la tubul cu medicament.
 • Prin manipulare usoara, pentru a evita ranirea mucoasei, se introduce alonja prin orificiul mamelonului si se preseaza tubul pana ce 1/6 din continutul acestuia este depus cat mai spre baza.
 • Se retrage alonja si se introduce intr-un vas cu dezinfectant dupa care se distruge.
 • Se maseaza usor ugerul dupa introducerea medicamentului

Daca tratamentul s-a aplicat precoce sunt suficiente, de regula 2 administrari de Mibazon pentru vindecare. La mastite pe cale de cronicizare se recomanda continuarea tratamentului timp de 3-4 zile.In cazuri mai grave se recomanda asocierea cu tratamente cu antibiotice sau sulfamide pe cale generala.

Perioada de asteptare:

Carne-28 zile, lapte-7 zile de la ultima administrare

Contraindicatii si precautii:

Nu se administreaza la animale alergice la antibioticele din componenta medicamentului.

Precautii speciale pentru depozitare:
 • A nu se lasa la indemana si vederea copiilor
 • A se pastra la temperaturi sub 25ºC
 • A se pastra in ambalajul original
 • A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj
 • Atentionari speciale: nu sunt.

Precautii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor, dupa caz:

Medicamentele nu trebuie aruncate impreuna cu deseurile menajere sau apele reziduale. Aceste masuri contribuie la protectia mediului.

Mod de prezentare:

tub cu 36 g unguent tip suspensie si 6 alonje din polietilena

Termen de valabilitate:

2 ani, pastrat in ambalaj original

Producator:

Antibiotice S.A. str. Valea Lupului, nr 1, 707410, Iasi Romania

5 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Marius
  #1 Marius 29 iulie, 2015, 22:41

  Eu am incercat mibazon, este o crema aparent grasa. La mine functiona in felul urmator: pe cosurile de adancime le scotea mai rapid la suprafata si semnele/ranile in urma stoarceriolr se vindecau mai repede. La mine efect mare de vindecare n-a avut, doar ca a scurtat durata de viata a unui cos

  Reply this comment
 2. Lidea
  #2 Lidea 1 martie, 2014, 08:12

  La mine nu prea a mers mibazon
  Ba mai tare imi infunda porii si cosurile se faceau mai mari si mai infectate…

  Reply this comment
 3. Cristy
  #3 Cristy 11 ianuarie, 2014, 14:18

  In ciuda a ce zic multi “atotcunoscatori” de pe internet, eu am scapat de acnee cu mibazon. Recunosc ca nici nu am incercat altceva, ci am luat din prima mibazon cu care m-am dat vreo 3 saptamani timp in care mi-am curatat tenul de nu ii venea nimanui sa creada. Eu zic ca merita incercat 🙂

  Reply this comment
 4. Didi
  #4 Didi 24 august, 2013, 12:10

  Am vazut si eu ca multi incearca sa scape de acnee cu mibazon insa mie mi se pare o mare prostie. Adica se poate sa functioneze pentru unii, insa va dati seama ca daca era un medicament foarte bun era recomandat de dermatologi…

  Reply this comment
 5. Cosmina
  #5 Cosmina 30 iunie, 2013, 20:53

  Eu cred ca ce e pentru animale acolo sa ramana. Daca erau foarte ok pentru oameni se gaseau in farmaciile normale, nu cele veterinare. Nu recomand.

  Reply this comment

<

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.