Ritual de îngrijire pentru tenul acneic

De ceva timp mi-am format un ”ritual” de îngrijire a tenului și am observat că are efecte pozitive,  iar ”monstruleții” nu sunt atât de îndrăzneți. M-am gândit să vă împărtșesc și vouă, poate funcționează pentru tenul vostru.

Știu cum e să ai tenul cu probleme și să tot cauți soluții. Eu vă pot asigura că am folosit tot ce se poate din comerț, farmacii, saloane sau clinici pentru tenul acneic.

Odată cu trecerea mea la o dietă vegetariană am renunțat și la multe produse cosmetice, am început să-mi fac măști naturale și să fiu mai atentă la produsele pe care le folosesc. Dar cel mai important aspect, am învățat să mă accept cu aceste probleme și să le tratez ca o parte din mine. De atunci, a trecut și obsesia de a-mi stoarce orice punct văd pe față.

Recunosc că nu a fost ușor, ești destul de complexată când vezi că alte persoane au tenul impecabil și tu orice ai face nu vei ajunge la această performanță. Nu trebuie să vă întristați și să faceți din asta cea mai mare problemă a vieții. Cu siguranță, aveți calități și aspecte de care vă puteți mândri. Gândiți-vă că atunci când vi se rupe o unghie vă enervați pe moment, dar cu timpul acceptați și mergeți mai departe. Așa este și cu acneea, azi ai fața mai curată, mâine s-ar putea să vină niște monstuleți. Trebuie să fim recunoscătoare că s-a inventat ”sfântul” fond de ten și putem avea un ten aproape impecabil :). Vă rog tare mult, nu abuzați de el în așa fel încât fața voastră să arate ca o mască.

Ok, avem un ten cu probleme. Asta nu înseamnă că nu trebuie să-l îngrijim. Ba din contră, tenul acneic necesită mai multă atenție. Din punctul meu de vedere, este foarte important să realizăm o demachiere corectă și în profunzime. Niciodată, nu adorm fără să mă demachiez, oricât de obosită aș fi. Dacă nu apuc să-mi fac tot ritualul, cel puțin mă demachiez cu o loțiune micelară, mă spăl cu un săpun natural și aplic o cremă hidratantă.

Ritualul meu de îngrijire, din fiecare seară sună cam așa:

1. Primul pas este demachierea – De un an și ceva folosesc loțiunea micelară pentru ten sensibil de la Garnier și tenul meu o acceptă foarte bine.

2. După ce m-am demachiat cu loțiune, mă spăl cu un săpun 100% natural – În momentul de față săpunul meu conține: ulei de măsline, ulei de palmier, unt de cocos, uleiuri esențiale de cardamon și nerolli. L-am achiziționat de la o prietenă care știu că face produse naturale și este de încredere. Am dat doar 9 lei pe el și îmi ajunge aproape 2 luni. Mă spăl de două ori cu săpun, săpunez bine, aplic pe față și gât, după câteva mișcări circulare mă clătesc.

3. Pasul 3 – Bicarbonatul de sodiu – un produs minune pentru frumusețe. Este benefic pentru îngrijirea pielii și pentru înlăturarea punctelor negre. Pun bicarbonatul într-ul bol și adaug puțină apă pentru a face o pastă. Aplic compoziția pe ten, folosind mișcări circulare. Clătesc bine cu apă călduță și mă șterg cu un prosop curat.

Ce efecte are bicarbonatul de sodiu asupra tenului?

– Redă vitalitate pielii

– Exfoliază delicat

– Îndepărtează celulele moarte

– Recomandat în tratarea acneei

– Curăță pielea în profunzime, lăsând tenul luminos și catifelat

4. Pasul 4 – pe o dischetă aplic tinctură de cimbru și tamponez ușor pe față. Las să acționeze cam 3-5 minute cât mă spăl pe dinți, după care aplic un ulei.

Ce efecte are cimbrul asupra tenului?

– Este un puternic anti-oxidant, având proprietăți anti-microbiene ce ajută la eliminarea bacteriei, care cauzează infecția ce poate produce acnee

– Are un puternic efect antibiotic și cicatrizant

– S-a demonstrat că bacteriile nu pot dezvolta rezistență la uleiul de cimbru, deoarece are componente atât de variate, încât face imposibilă o adaptare a microorganismelor

P.S. Având o concentrație foarte mare poate da impresia de arsură. Aveți grijă la cantitate și la modul de aplicare.

De asemenea, nu confundați uleiul esențial de cimbru cu tinctura de cimbru. Nu se recomandă să folosiți ulei esențial de cimbru pe față deoarece  provoacă arsuri.

5. Ultimul pas, pentru a-mi menține pielea hidratată aplic un ulei. În prezent folosesc uleiul de migdale dulci, presat la rece, de la Solaris.

Ce efecte are uleiul de migdale asupra tenului?

– Este o sursă importantă de vitamina E, cunoscută pentru proprietățile sale de refacere a țesuturilor pielii

– Conține acid mononesaturat, acid linoleic și acid palmitic care au rol important în îngrijirea tenului, având proprietăți emoliente și de hidratare a pielii

– Previne uscarea pielii

– Bun remediu anticicatrici

– Este un bun tratament pentru acnee, având o dublă acțiune: hidratează pielea și reduce excesul de sebum

Cam acesta este întregul ritual de seară, destinat tenului meu. Rezultatele semnificative le veți observa în 3-4 săptămâni.

Nu vă garantez că va avea efecte pozitive pentru voi. Fiecare ten acționează diferit. Însă, nu vă afectează dacă încercați. Poate veți fi la fel de încântate ca și mine. Sper din tot sufletul să aveți rezultate frumoase și să vă bucurați din plin de tenul vostru. Trebuie să fiți perseverente și să aveți răbdare

Fiți fericite, dragile mele. Zâmbiți, sunteți norocoase! Foarte multe persoane ne iubesc cu tot cu problema noastră existențială. Dacă ei ne acceptă, de ce să nu ne acceptăm și noi?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.