Tratament pentru acnee, cu rezultate!

Am spus acum ceva zile c-o să scriu un articol despre un tratament pentru acnee care la mine a dat roade minunate.

Precizez că e bine să faceți întâi o consultație la dermatolog, eu am fost anul trecut, mi s-a dat un gel de luat de la farmacie, Izo…nu știu cum, dar care pentru tenul meu nu a dat rezultate. Recent, sora mea a discutat cu un dermatolog și aceasta i-a explicat că sunt 2 tipuri de acnee:

 • cea care erupe, face puroi și pe care cu toții vrem repede să spargem coșurile, lăsându-ne astfel semne pe față
 • cea care implică coșulețe mici, de culoarea pielii (nu roșii), care nu erup, sunt sub piele și deranjează doar prin faptul că pielea e denivelată, le simți când miști degetele prin acea zonă

Eu le aveam pe amândouă. Cele mici pe frunte, nu prea se observau decât dacă te uitai de aproape sau puneai mâna să le simți. Colegele în liceu mă certau când mă plângeam de ele, că nu se vedeau, ca la coșurile alea mari care apăreau fix când aveai o întâlnire  Acelea eu le aveam pe bărbie în principal, dar și pe frunte, din când în când.

Prin urmare, mi s-au recomandat 2 creme, pentru fiecare acnee: Brevoxyl și Retin A. Nu mai rețin care pentru ce tip de acnee era, dar o să revin când aflu din nou, în caz că aveți doar una din ele. Sunt creme care nu fac minuni în 2 zile, să ne înțelegem, sunt un tratament, iar inițial o să observi poate o agravare a coșurilor. Pentru că ele acționează întâi în înterior, scoate tot la exterior și apoi le usucă și dispar. Mi se pare excelent asta, pentru că față de Zynerit, care doar trata efectul, astea tratează și cauza.

La mine nu s-a agravat foarte mult, am o lună de când folosesc iar pe frunte nu mai am aproape deloc coșulețe mici. Pe bărbie am acum un singur coș (dar e posibil să mai scoată și altele, trebuie continuat tratamentul). Deci trebuie să aveți răbdare, să nu renunțați, într-o lună sigur aveți rezultate vizibile.

Alte specificări:

 • ambele creme sunt sensibile la razele solare, de aceea e recomandat să le folosești seara (nu amândouă odată, eu folosesc una într-o zi, a doua zi cealaltă, iar dacă stau în casă într-o zi pun una la amiază și cealaltă seara) și să te dai cu cremă cu factor de protecție solară > 20, înainte să ieși din casă.
 • usucă pielea, de aceea trebuie folosită o cremă hidratantă la o oră după ce ai aplicat tratamentul. E posibil chiar și așa să observi că pielea s-a descumat, dar nu renunța, trece perioada, poți să faci și un peeling o dată pe săptămână.
 • tenul trebuie să fie curat, demachiat, înainte să aplici tratamentul. Dacă îl demachiezi, așteaptă 20 min. și apoi pui cremele. Iar după o oră de la aplicare, crema hidratantă. Acesta e programul.
 • le aplici doar pe zonele cu probleme, dacă ai doar pe frunte și bărbie, nu aplici pe toată fața, doar acolo. Stratul aplicat nu trebuie să fie gros, fix cât să întinzi repede și să intre în piele imediat.
 • poți folosi fondul de ten în continuare în timpul zilei, doar să cureți bine machiajul înainte de aplicarea tratamentului.
 • a se evita conturul ochilor, citește cu atenție prospectele.

Le găsești în farmacii, în jur de 45 lei amândouă. Le folosesc de o lună zi de zi și n-am consumat nici un sfert din tuburi cred.

Sper să aveți rezultate la fel de bune ca mine 😉

Un comentariu la „Tratament pentru acnee, cu rezultate!”

 1. Am folosit si eu acest tratament cu mult timp in urma si a fost foarte ok. Nu pot sa spun ca am revenit la tenul de dinainte de acnee insa am obtinut un rezultat imbucurator. Este pacat ca nu se mai gaseste acum Brevoxyl insa poate o sa reapara.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.